България стартира на Евро 2015 с 0:2 в Стара Загора

OFFNews 06 май 2015 в 22:13 3294 0

Снимка УЕФА

България загуби от Хърватия с 0:2 в първия си мач на Европейското първенство за юноши до 17 години пред 12 хиляди зрители на стадион "Берое" в Стара Загора.

Българският тим започна неубедително мача и игра слабо през първото полувреме. Хърватите поведоха в резултата в 24-ата минута с гол на Марко Бабич.

Играчите на Александър Димитров подобриха играта си и дори имаха възможности да изравнят резултата. В 35-та минута вратарят на Хърватия Адриан Шемпер направи грешка и българският тим имаше възможност да изравни, но нямаше кой да засече топката пред голлинията.

Българите направиха едно от най-чистите си положения в 52-ата минута, когато Георги Русев отправи първия точен удар в очертанията на хърватската врата. Малко след това хърватите имаха възможност да затвърдят победата си, но топката не попадна в мрежата.

В 66-ата минута българите отново пропуснаха отлична възможност да изравнят резултата. Томислав Йорданов получи топката в наказателното поле, но направи сериозен пропуск, като стреля слабо в тялото на вратаря на хърватите.

В последните минути на срещата българският тим пое инициативата, но продължи да изпитва проблеми с организирането на качествени атаки.

В даденото от съдията продължение току що влезлият като смяна Адриан Блечич затвърди заслужената победа на хърватите.

Публиката по трибуните не спря да подкрепя българският тим.

Първенството, на което страната ни е домакин, бе открито официално днес от спортния министър Красен Кралев и от Стилиян Петров, който е посланик на УЕФА за форума. Мачовете ще се играят на стадионите в Стара Загора, Сливен, Бургас и Созопол.

В събота юношите ни излизат срещу Испания в Бургас от 15:00.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови