60 000 подписа против трансфер на футболист, осъден за изнасилване

OFFNews 13 август 2014 в 15:23 5869 0

Чед Еванс.
Чед Еванс.

Близо 60 000 души се включиха в подписка против преминаването на осъдения за изнасилване футболист Чед Еванс в английския футболен клуб "Шефилд юнайтед", съобщи "Гардиън".

Еванс, който е на 25 години и преди е играл в "Манчестър сити", получи 5-годишна присъда през 2012 г. за изнасилването на 19-годишно момиче.

След обжалване на присъдата обаче се очаква той да бъде освободен през октомври тази година.

Петицията гласи, че "дори обмислянето на това да бъде върнат като играч е дълбока обида към жената, която е била изнасилена, и към всички жени, пострадали от ръцете на насилници. Посланието е, че мъжете, които извършват подобни отвратителни престъпления, ще излежат една малка присъда, а жертвите им ще страдат цял живот. "Шефилд юнайтед" не бива да подкрепя това послание."

Организацията против насилието над жени в Англия заяви, че е право на всеки подсъдим да излежи наказанието си и след това отново да получи шанс да работи.

"От клуба обаче трябва да излязат с много силна позиция, която да осъди насилието над жени, за да стане ясно, че подобни неща нямат място във футбола", категорични са НПО активистите против насилието над жени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови