Quantcast

Жельо Бойчев: Управляващите отнеха последното, крепящо хората - надеждата

OFFNews Последна промяна на 17 декември 2017 в 12:17 4152 0

„От мораториума върху новите лекарства губи всеки един български гражданин. В НС се получи унизителен дебат и бе отнето последното на хората – надеждата.” Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Жельо Бойчев по БНР.

„Докога ще се прави такъв тип политика – премиерът Борисов е подписал двата бюджета, приети на Министерски съвет, включително и този на НЗОК, минал е на първо и второ четене, приет пак от мнозинството, а сега под натиска на обществото, щял да преразгледа решението?”, каза Бойчев. „Не може заради това, че нямаш политика в здравеопазването, че не можеш да се справиш с разходите в сферата или си подвластен на всички големи корпоративни интереси в сектора, да вземеш най-абсурдните решения. Това е провал. Те прехвърлят проблемите, които не могат да решат, върху хората”, посочи Жельо Бойчев.

„Ще дадем параграф 6, върху който бе наложено ветото на президента, на Конституционния съд, защото се отнемат конституционни права на българските граждани, гарантиращи живота на хората, гарантираното право на здравно осигуряване и на безплатно медицинско обслужване. Тези права се погазват жестоко, защото управляващите не искат да застанат срещу корпоративните интереси в здравеопазването”, категорично заяви Бойчев и допълни, че освен левицата, президентът също е съпричастен към проблемите на хората. „Това обаче изнервя ГЕРБ”, коментира той.

„Искахме антикорупционият орган да разследва високите етажи на властта. Президентът също очаква това от него”, заяви Бойчев. Той смята, че с предложенията на управляващите се създава възможност те да се разправят с всички, които имат различно мнение от тях и да не се разследва корупцията.

Искаме вот на недоверие за корупция. Тя ощетява всеки български граждадин

„Корупцията ни дава аргументи и възможности да се критикува всяка една сфера от управлението на правителството. Защото сме наясно, че част от големите проблеми там са свързани с корупцията. Това се вижда от съсредоточаването на основния финансов ресурс в няколко фармацевтични компании. Корупцията ощетява всеки български гажданин”, заяви зам.-председателят на ПГ и обясни, че именно заради корупцията в държавата, левицата ще иска вот на недоверие.

„Целта на вота на недоверие на опозицията е само една - сваляне на това правителство от власт. На фона на всичко, което се случва в коалицията на управляващите, на тяхно място не бих бил много спокоен”, коментира депутатът. По думите му БСП иска да покаже, че има алтернатива на водената сега политика. Той обясни, че левицата работи за цялостна концепция в здравеопазването, за различни политики в образованието, много по-активна социална политика, преодоляваща все по-големите неравенства в обществото.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !