Жельо Бойчев се оттегля от политиката, ще се занимава с бизнес

OFFNews 28 юни 2018 в 10:16 7828 2

Депутатът от БСП Жельо Бойчев напуска поста на зам.-председател на парламентарната група на левицата, а след време и Народното събрание.

Това стана ясно от негово изявление пред журналисти в парламента.

Разбирането ми е, че когато човек е ангажиран с дадена позиция, той трябва да го прави наистина на 100%, заяви той и добави, че решението му няма нищо общо със Спас Пенчев, който напусна коалицията "БСП за България" по-рано тази седмица.

Корнелия Нинова допълни, че в напускането на Бойчев "няма драма". Той ще остане член на БСП, на градската организация и на Националния съвет на партията.

Желае да напусне ръководството на парламентарната група, скоро време и парламента и политиката изобщо поради лични причини. Той е решил да развива живота си в друга посока. Опитахме се да го разубедим, защото е ценен колега, но това е негово решение, заяви тя.

Нинова посочи, че Жельо Бойчев има намерение да се занимава с бизнес и не иска да изпада в конфликт на интереси. Тя каза още, че друг колега ще заеме мястото му в ръководството на парламентарната група на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

28.06 2018 в 12:05

Че то БСП-то си е бизнес само по себе си. Корнела го доказва като ръководител.

6162

1

red-army

28.06 2018 в 11:27

Хайде направо да го кажем. Нео-нацистките позиции на Нинова отблъскват, както симпатизанти на лявото така и леви политици от БСП.

Не може да си социалист и да подкрепяш фашистки лидер като Нинова.