Жельо Бойчев: Работата на правителството дава много примери за корупция

Последна промяна на 30 октомври 2017 в 11:02 2040 0

Работата на правителството дава много възможности за внасяне на вот на недоверие. Примери за корупция има много.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев по Нова тв. Той обясни, че парламентарната група на левицата ще обсъди и внесе вот на недоверие по темата корупция. „Един вот трябва да бъде много сериозно аргументиран като мотиви, искане и дебат в зала“, допълни той.

Според него голяма тема в последните седмици е била доколко е необходим конгрес на БСП. „Реакцията на ГЕРБ показа, че сме на прав път. Това, което разчитаме, е по-скоро страх от тяхна страна. БСП се заяви по много категоричен начин като алтернатива и постави своето виждане сектор по сектор за това, че България може да има друг тип политика в икономиката, здравеопазването, образованието“, каза още народният представител.

Бойчев е на мнение, че сме пропуснали европредседателството да стане национална кауза. „Неговата подготовка се фиксира върху обществени поръчки за ремонта на НДК. Това БСП ли го направи? Беше вой до небесата, когато казахме, че има нецелево похарчени средства. Оказа се, че и прокуратурата повдигна обвинение“, припомни той.

„Тепърва ще показваме как се управлява държавата и как се харчат публичните средства. Това е един от големите проблеми и ще посочваме примери от различни сфери“, каза още Бойчев.

„БСП излезе по-силна от този Конгрес. Дори реакцията на ГЕРБ е достатъчна, за да се види това. Този форум беше свикан, за да покажем нашата алтернатива“, допълни Жельо Бойчев. Той обясни, че до сега бюджетът се внася в НС, в рамките на две седмици се провежда някакъв дебат и среднощни гласувания, а най-важният закон за хората остава на заден план. „Сега поставяме началото на един разговор по това какво предлагаме ние, а там има решение за всеки български гражданин“, подчерта той. По неговите думи решенията на Конгреса са били приети почти единодушно.

„Искаме да покажем, че България има друг път за развитие, по-голям икономически растеж от този, по-справедлива данъчно-осигурителна система и най-големите теми в страната могат да имат друг тип и начин на финансиране – здравеопазването и образованието“, заяви Бойчев. Той допълни, че е похвално решението на правителството да даде малко повече пари, защото управлението на ГЕРБ се е характеризирало с най-малко пари за образование.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !