Здравното министерство изпрати указания заради очаквания снеговалеж

OFFNews 05 януари 2017 в 13:24 2828 1

Здравното министерство изпрати указания до регионалните здравни инспекции и центровете за спешна помощ заради очаквания слеговалеж. 

Ведомството препоръчва на РЗИ-тата и спешните центрове да актуализират разчетите си за транспортиране и хоспитализиране на пациенти, които се нуждаят от хемодиализа, и на родилките, както и да осигурят достатъчно лекарства.

Линейките трябва да бъдат подготвени за работа при зимни условия и много ниски температури. Апаратурата в линейките също трябва да бъде прегледана и да се осигурят необходимите консумативи за продължителна работа. 

В спешните центрове трябва да се осигури работещ телефон и да има възможност при необходимост да бъдат викани допълнителни екипи. 

Болниците трябва да осигурят достатъчен брой легла за прием на пациенти, в това число и на спешни или на хемодиализа, както и на родилки. 

Апаратурата трябва да е изправна, а при спиране на тока да има готовност за включване на резервното електрозахранване. 

Да имат готовност за включване на допълнителни екипи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

05.01 2017 в 14:03

Линейките трябва да бъдат подготвени за работа при зимни условия - да разбираме ли, че досега се работели в "летен" режим?!

В спешните центрове трябва да се осигури работещ телефон - майко мила!? Досега такъв сигурно е липсвал? или е "работел" през ден, през два, през час, през три?
Този министър не е за оставка, този е направо за затвора!