Здравният министър се среща с ромски организации

OFFNews Последна промяна на 10 декември 2014 в 08:19 6430 9

Петър Москов

Здравният министър Петър Москов се среща с ромски организации.

Те ще обсъждат възможността там, където е имало нападение над лекар, линейки да влизат само след споразумение с местните лидери или в присъствието на полиция.

Вчера вътрешният министър обяви, че няма как всяка линейка да бъде придружавана от полицейска кола.

ДПС призова Москов да подаде оставка заради изявлението му по повод нападенията над лекари от спешната помощ в ромските махали. Срещу изявлението на министъра за това, че ромските гета са заплаха за медиците и че до там няма да бъдат допускани спешни екипи, докато не се реши въпросът със сигурността им, се обяви и Българският хелзингски комитет (БХК).

"Мислите, изразени от министъра, би следвало да са погребани* с трупа на Адолф Хитлер", се казва в съобщение, подписано от директора на правната програма на БХК адв. Маргарита Илиева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.12 2014 в 17:10

ТЕИ ЦИГНАСКИ ГОВНА, (ПОДЧЕРТАВАМ!!!) ТЕЗИ ЦИГАНСКИ ГОВНА Т.НАР, ТАРТОРИ, АЙДУЦИ, КЛЯФКАДЖИИ И ПРОЧЕЕ "ОРГАНИЗАЦИИ" ДАВАЛИ ЛИ СА СИ НЯКОГА ЗОР ДА СЕ СРЕЩНАТ С МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ПО ПОВОД КОЙТО И ДА Е СЛУЧАЙ ОТ СТО СЕДЕМДЕСЕТ И КУСУР СЛУЧАИТЕ НА БИТИ МЕДИЦИ ОТ ЦИГАНИ? СЪВЕТ ЛЪМ МОСКОВ. СЛЕД СРЕЩАТА ДА ПРЕБРОИ ЛЪЖИЦИТЕ, ДА СИ ПРОВЕРИ ДЖОБОВЕТЕ И ДА ПРАТИ НЯКОЙ ДА ВИДИ ДАЛИ Е СА ЗАДИГНАЛИ БРАВИТЕ ОТ КЕНЕФИТЕ В МИНИСТЕРСТВОТО. ПРОЧЕЕ, И ВЪПРОС КЪМ ЧИТАТЕЛИТЕ. НЯКОЙ ДА Е ВИЖДАЛ МАРГАРИТА АДВОКАТЕСАТА НЯКОГА ДА Е РЕВАЛА ЗА БИТ САНИТАР, ШОФЬОР ИЛИ ЛЕКАР?? ДА Е ЧУЛ УРУСПИЯТА АДВОКАТЕСА ДА Е ХЛИПАЛА ЗА ИЗНАСИЛЕНА СТАРИЦА, ЗА ОСАКАТЕНИ ДЕЦА? А ЗА ПРОДАДЕНИ ДЕЦА? А МОЖЕ БИ ЗА ЦИГАНЧЕТА ПРИНУЖДАЦАНИ ДА ПРОСЯТ И ПРОСТИТУИРАТ? НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТАЗИ СТУДЕНОКРЪВНА ФАШИЗОИДНА МОДИФИЦИРАНА НЕОФАШИСТКА!

11.12 2014 в 12:53

До кога ромите ще имат само права и всеки дръзнал да ги засегне е обявен за расист?! Защо за задълженията им никой нищо не казва и не им търси сметка?! За тези, които не спазват законите и не се смятат за длъжни да се образоват, да работят и да спазват всички порядки в обществото, не им се полагат права и трябва да се лишат от правата, които им дава закона! Не трябва да им се позволява и да гласуват, щом нямат минималното образователно ниво, което е задължително! Не им се полагат права, щом нямат задължения...! Колко са наказаните за кражби на електричество, обири по домове, къщи, вили... , а сега вече и побои над хората, отишли им на крака да им помогнат. Подкрепям Мин. Москов за смелостта да направи тази крачка. Нека не е последната, за да си получи всеки това, което е заслужил и има ред и законност в тази държава. До кога ще ги търпим и носим на гърба си!?

11.12 2014 в 09:00

Решението е с линейките да не ходят доктори, ами санитари. Отиват, качват болния или кървящия в линейката и го карат в Спешното отделение на най-близката болница. А такива спешни отделение да са длъжни да имат всички болници, включително и частните! На място санитарите НИЩО да не лекуват. На място да извършват само животоспасяващи действия, след което по-най бързия начин да се качва пациента в колата и да се кара при докторите в спешните отделения. Като почнат циганите да им викат "Я прегледай и този.", "Я влез и в тази къща.", "Я ми прегледай детето.", отговорът да е: "Не съм доктор - не разбирам! Аз само превозвам. Ако има проблем, да се качва в колата и да го карам и него в болницата!". Циганите трябва да знаят, че в линейките НЯМА ДОКТОРИ и че там не се раздават лекарства!!!
На запад тези хора в линейките ги наричан парамедици, но ако циганите знаят, че в линейката има някакъв "медик", то те пак няма да го пуснат от махалата преди да е прегледал безплатно всички неосигурени, затова длъжността "санитар в спешна помощ" отговаря много повече на действителността.
А като бъде прибран един пациент в болница, първо се лекува, после се проверява дали има осигуровки и ако няма му се слагат едни белезници и се предава на съдебната система. След което от съдебната система превеждат пари на болницата за лечението (!!!), и имат грижата да принудят неосигурения, чрез продажба имущество или с полагане на труд да им възстанови парите. ДА, парите се за лечение на здравно неосигурени взимат от бюджета на съдебната система, защото неплащането на осигуровки е нарушение на закона, а не на здравеопазването, и там помежду си прокурори и съдии да се разберат помежду си кой е виновен, че това лице, не плащайки здравни осигуровки, нарушава закона и досега не е било наказано!

10.12 2014 в 15:36

"Аз подкрепям министър Москов - Общност"

ТУК: https://www.facebook.com/ministerMoskov

10.12 2014 в 11:25

Министър Москов е пич и правилен човек. Браво министър Москов - вие сте първият който защити малтретираните из циганските махали БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРИ !!! Само така - правата на човека са си права, ама нямаш право да биеш лекари, които са дошли по сигнал за спешна помощ! Това ако се случи във Франция, Белгия, Англия или не знам къде - биячите ще бъдат незабавно арестувани.

10.12 2014 в 11:05

Какви преговори, какви 5 лева? Ние сега суверенитет ли им признаваме? Какви ромски лидери? Нали уж имаме правителство?
Ми то ако ще караме така и аз да взема да си отхапя едно парче земя и да си налагам моите собствени закони там!
Ма не може, нали не съм циганин!

10.12 2014 в 10:47

Жалка работа е България в 2014... Да ме извинява някаква си професорка от БХК, ама какво са направили тези храненици за ромите, та да живеят като скотове?!? Това ли е "антифашисткото", да ги оставиш да гният по разни гета необразовани, болни, бедни, агресивни... Ами да си размърдат хелзинкските задници и сами да организират ромските общности така, че след година гордо да кажат ромите - в нашите махали няма нито едно нападение срещу лекар!

10.12 2014 в 10:19

Bastor, а ти наясно ли си, че част от моята, твоята и на всички останали работещи хора заплата отива за отглеждане на циганите. За социални помощи, детски, за здравни грижи (нали се сещаш, че зимата болниците се пълнят с циганета, за да стоят на топло), за интеграция, за ток, за вода и т.н. Ако се намалят по някакъв начин тези разходи, може би ще има повече средства, които да се пренасочат за обезпечаване на Спешна помощ.
Мислете, хора!