Заседанието на парламента се провали отново

Нели Чолашка 18 юли 2014 в 09:31 1459 2

ГЕРБ отново не влезе в пленарната зала.

Заседанието на парламента отново се провали заради липса на кворум. ГЕРБ не влезе в пленарна зала.

Бойко Борисов предупреди вчера, че депутатите му няма да влизат в пленарна зала, докато не бъде внесена оставката на правителството на Пламен Орешарски.

"Вчера станах свидетел, че БСП не стои зад това правителство. Преди един месец ДПС не стоеше зад това правителство. По сутрешния блок водещият каза, че от ГЕРБ зависел кворумът. Кворумът в парламента една година се правеше от БСП, ДПС, „Атака”, независимите депутати на ББЦ.

Как за една седмица всички започнаха да говорят, че от ГЕРБ зависело каквото и да било в парламента?", това обяви на влизане в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му с предложената актуализация на бюджета е поредното замазване на очите.

"Да вкарат актуализация като хората, да стане ясно, че са източили и няма пари в държавата, не са си събрали приходите, харчили са повече отколкото трябва, това, което говорихме една година", коментира Борисов. 

Той призна, че лекарите са станали залог.

Най-вероятно актуализация на бюджета няма да има и Здравната каса няма да получи необходимите допълнителни средства за разплащане с болниците и с аптеките.

Очаква се следващата сряда - 23 юли, Пламен Орешарски да депозира оставка и тя да бъде гласувана или същия ден, или в четвъртък. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!