Зарков: Още днес правителството да каже, че не приема сделката с Гинка

OFFNews 28 февруари 2018 в 09:27 2657 0

„Правителството трябва още днес да даде ясен знак, че не приема сделката на ЧЕЗ, а не да търсят зад нея теории на конспирациите и сценаристи, защото не е БСП тази, която стои зад Гинка Върбакова. Не БСП дава гаранции за тази сделка, и не е БСП свързана с офшорни фирми, които искат да завземат една трета от електроснабдяването в България.” Това каза пред Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Крум Зарков.

Той препоръча на ГЕРБ да оставят политиканстването след спирането на сделката.

„Ако сделката се случи, фирмата която купува ЧЕЗ ще задлъжнее с 500 млн. Има два сценария за покриването на тази сума - или ще идат на гърба на потребителите, или това предприятие ще фалира, с последиците, които ще доведе това за 3 милиона българи”, уточни Крум Зарков.

Той припомни, че когато в началото на годината у нас беше чешкият премиер, беше обявено, че една от темите, които той ще обсъжда с българския си колега е - ЧЕЗ. След срещата на двамата премиери, обаче, е нямало никаква информация по темата.

„БСП реагира веднага след като ЧЕЗ излезе с прессъобщение, че е избрало за купувач фирмата „Инерком”. Премиерът на Чехия каза, че е шокиран, а нашият заговори за конспирации и сваляне от власт. В момента, ключовият въпрос е, ще я има, или не, тази сделка”, категоричен бе Зарков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови