Бивш член на КЕВР: Зад Гинка е сянката на Бойко Борисов

OFFNews 28 февруари 2018 в 08:45 9391 10

Снимка бТВ

Зад сделката за ЧЕЗ седи сянката на българския премиер, за съжаление”. Това заяви пред бТВ енергийният експерт и бивш член на Комисията за енергийно и водно регулиране Еленко Божков.

По думите му общото минало на Гинка Върбакова, нейните бизнес партньори и Бойко Борисов, там където е „генезисът на бизнеса им”, сочи към това.

Скандалът с продажбата на ЧЕЗ ескалира вчера, след като премиерът Бойко Борисов заяви, че името му се свързва със сделката като част от организирана атака, която цели да свали правителството от власт.

„Не приемам факта, че тази фирма „Инерком” иска да купи ЧЕЗ. Трудно е за приемане. Това означава, че зад това се крие друга собственост”, допълва Божков.

Той е категоричен, че без знанието на премиера Борисов тази сделка няма как да се случи, „особено като се има предвид посещението на Андрей Бабиш”.

По думите му в чешкия вестник „Лидове новини” преди посещението на Бабиш е публикуван материал, в който пише, че предстоящото му посещение у нас ще включва разговори за продажбата на ЧЕЗ с българския премиер.

„Най-простият начин да се спре тази сделка е една от банките да се откаже от гаранциите или добрите си намерения, които е изразила с писмо. Край, пропада сделката. Това е най-простият и безболезнен начин”, смята Божков.

„Виждате кой седи зад Гинка Върбакова, това са едни скрити капитали. Появи се името на един собственик на офшорна фирма, който е описан много добре и в „Досиетата от рая”, каза още енергийният експерт.

Герберът Делян Добрев обаче енергично отрече обвиненията на Еленко Божков срещу лидера на партията му.

„Абсурдно звучи това, видяхте реакцията на премиера. Еленко Божков не може просто така да хвърля обвинения в общественото пространство. Много е лесно да подхвърлиш две фрази по телевизията без да носиш отговорност за тях", каза той пак пред бТВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5900

9

Johannes Marx

05.03 2018 в 15:26

Викторчо каза ли нещо или се уригна на кисело зеле с боб. Какво общо тук има БСП. Играта се играе между Гинка и ГЕРБ. Не ми е ясно дали и чехския премиер не е замесен в тази простотия. Той напуска, така, че може би иска да захлеби нещо.

8957

8

sinia sova

28.02 2018 в 21:43

Оставка!Оставка на гербарската мафия!Хайде ганю балкански от банкя-подавай третата оставка,че да оцелее България!

15414

6

Hihi1981

28.02 2018 в 10:14

Чорапчето се разплита и ток Почва да ги бие!!!Пак проба-грешка ако мине добре,ако не- спасихме държавата!

10571

5

Hissarion

28.02 2018 в 09:53

Герберът Делян Добрев брани партията по всички медии от сутрин до вечер. Живее втори живот този мутрогерб, след като за малко да ритне парламентарното менче.

77927

4

El Commandante

28.02 2018 в 09:41

В цялата работа отново най-смешен е Бареков и глупавите медии, които от една страна искат да сипват храна на Банкянския мамул, но от друга самите те са достатъчно неграмотни във финансовите материи, че си помислиха че Баце не е искал да каже comfort letter, a confirmation letter.

Поне да бяха попрочели малко от малко и да беха видели, че термина е именно comfort letter, само дето тоя документ е изключително необвързващ.

Изобщо, тука сме майна слепия води слепци, заеби.

8753

3

Кинджо

28.02 2018 в 09:08

PetarD и не само а Бойки и Гинка, и Румен Николов ( Пашата) и Цеко Минев с лифтовете и новината от днес за заема който тегли СОС за проект за изгаряне на отпадъци .... този знаменател е покрил цялата държава вече.

11568

1

PetarD

28.02 2018 в 08:55

Какво се правят на ударени герберите. Общият знаменател на Бойко и Гинка е СИК.