Започна консултативната среща, инициирана от президента Радев

Радев не покани партиите, партиите пък не канят него

OFFNews 11 октомври 2023 в 18:57 1227 1

Снимка Пресцентър

Консултативна среща, инициирана от президента Румен Радев, по повод рисковете и заплахите пред националната сигурност в резултат на актуалните конфликти и мерки за тяхното минимизиране се провежда в сградата на Президентството.

Директорът на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев каза, че хората могат да бъдат спокойни.

За участие в консултативната среща са поканени председателят на Народното събрание Росен Желязков, министър-председателят Николай Денков, заместник министър-председателят Мария Габриел, министърът на отбраната Тодор Тагарев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, главният секретар на Министерство на вътрешните работи главен комисар Живко Коцев, председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев, председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ Антоан Гечев и директорът на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев. 

Радев си измисли нов формат на КСНС - без партиите

Представители на парламентарните групи не са канени, заради което провеждащата се в президентството среща не е КСНС. В отговор шефът на НС Росен Желязков не пристигна на т.нар. "консултативна среща", както и министрите на отбраната и вътрешните работи Тодор Тагарев и Калин Стоянов, както и главният секретар на МВР Живко Коцев.

Утре в Народното събрание ще се проведе извънреден председателски съвет, на който ще се обсъжда войната в Израел. На нея пък са поканали всички, но без Румен Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки