Заплатите в МВР са ниски, отчете министър Радев

OFFNews Последна промяна на 31 юли 2018 в 15:52 7638 2

Заплатите в МВР са ниски, отчете министър Радев

Преди последното увеличение възнагражденията в МВР остават много по-малки от другите системи, сега са изравнени, но по-ниски от други служби за сигурност.

Това коментира министърът на вътрешните работи Валентин Радев по повод анализа на Световната банка за състоянието на МВР.

Според него изчисленията на заплатите в доклада на Световната банка не били коректни, защото се основават на данни от 2015 и 2016 г.

"Докладът на Световната банка е направен от данни за 2015 г. и 2016 г. С много от изводите сме съгласни. Но изчисляването на заплатите не е коректно", каза Радев. Според него от министерството се връщат в бюджета 74% от средствата за заплати и това не е взето предвид. 

По другата препоръка, за намаляването на областните дирекции от 28 на 6 Радев каза, че това може да стане, но след като държавата направи нови области.

"Над 20% е администрацията в МВР. Цифрата е 7887 души. Със сигурност ще има промени", коментира той.

Министърът отчете, че новоназначените полицаи са 1364 - в полицията, жандармерията и в „Гранична полиция“. „Казахме, че до края на годината ще има над 1000 новоназначени и го направихме“, заяви министър Радев. „Ще го докладвам на премиера, той сега го чува в аванс- 1364 са към дата 30 или 29 юли“, каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови