Назначиха Румен Данев за зам.-директор на митниците

OFFNews Последна промяна на 09 януари 2014 в 11:12 3114 0

Румен Данев. Снимка: Агенция
Румен Данев. Снимка: Агенция "Митници"

Румен Данев е назначен със заповед на министъра на финансите Петър Чобанов за заместник-директор на Агенция „Митници“ с ресор: Митническо разузнаване и разследване и Последващ контрол.

Това съобщиха от Агенция "Митници". 

Румен Данев е бивш началник на дирекция Митническо разследване и разузнаване по времето на НДСВ и тройната коалиция, когато шеф на агенцията беше Асен Асенов. 

Данев заема овакантеното от Николай Попов място, след като той стана съветник на финансовия министър в началото на декември. 

Роденият на 29.10.1958 г. в гр. Шумен Румен Данев е магистър по „Право“ – завършил Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ през 1990 година. Професионалната му кариера започва в съдебната система с назначаването му на длъжността Съдия-изпълнител в Районен съд – гр. Костинброд, след което е бил юрисконсулт в различни предприятия. Професионалният му опит в Агенция „Митници“ започва през 1995 г., когато е назначен на експертна длъжност в Централно управление в служба „Съдебни спорове“, която по-късно оглавява. От 2000 г. до 2009 г. е бил директор на дирекция „Митническо разузнаване и разследване“. След напускане на митническата администрация е заемал различни юридически длъжности.

Най-важното
Всички новини