Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Заков определи като спекулации твърденията, че изнасяме оръжие за Украйна

OFFNews 25 юни 2022 в 20:28 1934 5

Драгомир Заков

Снимка БГНЕС

Драгомир Заков

Министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков определи като спекулации твърденията, че България изнася оръжие за Украйна. Медийни публикации с такива заглавия се появиха след интервюто на премиера Кирил Петков за британския вестник "Гардиън".

"Аз не съм прочел подобно нещо. Това, което видях в медиите, беше по-скоро дописване на това, което е казал. Видях, че е казал е, че изнасяме оръжие за Полша и за съюзници. Вижте - ние имаме решение на Народното събрание, което Министерството на отбраната изпълнява. Имаме подписан меморандум между ТЕРЕМ и украинската фирма, така че фирмите работят по въпроса, в случая ТЕРЕМ и украинската фирма, която отговаря за ремонта от украинска страна", коментира Заков пред журналисти.

Спекулация е също, че е възможно да се намали износа на въоръжение от България при встъпването на служебен кабинет, коментира още той, цитиран от БНТ. Според министъра в оставка на дневен ред сега е ремонтът на пистата на летище Граф Игнатиево, за да е готово да приеме самолетите Ф-16, които чакаме да получим от Съединените щати.

В интервюто за "Гардиън" Патков каза, че евентуално ново служебно правителство на президента Румен Радев може бързо да сключи сделка с "Газпром" и рязко да намали износа ни за Полша. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

2

Уточнител

26.06 2022 в 01:31

Кво е подсъдно бре аланкоолу? Официално отказахте оръжие на братска Украйна, денонощно охранявате МОЧА/ПСА заедно с щурмоваците на Възраждане, сичките ви министри и лидери са Внуци или Роднини на АБпФК, т.е. братовчеди с БСП/БКП. Баща ви е Мунчо, резидента на Северната кочина (позивна "льотчик", парола "грипен"), тоя дето се е маскирал като Президент, за по-голема секретност, същият който се разкая за бащинството. Ха-ха-ха, вземи единия, та удари другия. ЧервеноРуска сгань!