Втори депутат напусна Патриотичния фронт

OFFNews 18 февруари 2017 в 20:02 12049 10

Бившият депутат от Патриотичния фронт и председател на комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Валентин Николов обяви, че напуска формацията. Той посочи, че излиза от политиката и отказва да бъде номиниран за депутат.

Решението си Николов обяви в декларация до медиите, подкрепена от общинския председател на НФСБ в Добрич Ивелин Пейчев. 

„Ние категорично се разграничаваме от коалиция „Обединени патриоти“, както и от решенията и начина, по който се вземат. Нейната единствена цел е собственото оцеляване на партиите, които я съставляват, както и на лидерите им. Не одобряваме участието в тази коалиция на ПП Атака, тъй като, нейният лидер - патриот е осъден по няколко съдебни дела за хулиганство. Освен това г-н Николов е осъдил същият по две дела - за клевети спрямо него и семейството му. Не изразихме тези аргументи преди президентските избори, поради факта, че Валентин Николов беше член на парламентарната група на ПФ към него момент и не искахме да бъдем упрекнати в саботаж на изборите. Но всяко търпение си има граници”, се заявява в декларацията.

Валентин Николов посочва, че не желае да участва в изборите, независимо дали ще е номиниран за кандидат за депутат.

„Искам да изразя възмущението си от факта, че решенията в Коалиция „Обединени патриоти“ се вземат на „тъмно“ и авторитарно относно подредбата на листите за депутати, незачитайки мнението на редовите членове и местните ръководства на партийните структури. Няма проведени събрания по места, поне в област Добрич е така. Това е абсолютно недопустимо за една демократична партия”, посочва Николов. 

Той допълва, че подкрепя колегата си Димитър Байрактаров, който напусна преди дни Патриотичния фронт, а като причина посочи, че там "нещата са много, много гнили". 

„Моето волеизявление е преди да е одобрена и подредена листата за народни представители в област Добрич, с оглед на това да няма излишни интерпретации по мой адрес. Бил съм два мандата народен представител и два пъти председател на комисията „Борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика“. Излизам от политиката с гордо вдигната глава и самочувствие. За мен не е самоцел да бъда народен представител с цената на всичко. Човек трябва да има достойнство и морал. Но, за съжаление, повечето лидери на партии не възприемат хората със собствено мнение и активна позиция. Това е жалкото в нашата политика. Привърженик съм на засилване мажоритарния елемент в изборния кодекс. Само тогава ще могат да бъдат избирани доказали се професионалисти и честни хора в българския парламент”, се казва още в декларацията на Николов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

9

като причина посочи, че там "нещата са много, много гнили".
.....

Странно, че не го е знаел до сега. Виж им 'лидерите' и не питай кой какъв е.

6469

5

Halo

18.02 2017 в 23:23

Ами прав е човека, какво неясно има?

12392

2

sevsev

18.02 2017 в 20:31

Казано с други думи разбрал е че няма да го номинират и бърза да се "откаже". Преди президентските избори щяло да е саботаж, а преди парламентарните не е. Някои ни мислят за абсолютни наивници или това е най-доброто, което могат да измислят?