Quantcast

Втори ден продължава гласуването на Бюджет 2016

OFFNews Последна промяна на 02 декември 2015 в 08:11 1777 2

Втори ден продължава гласуването на Бюджет 2016

Парламентът продължава гласуването на второ четене на бюджета за следващата година. Депутатите работиха до 22.00 часа снощи и успяха да приемат първите текстове. В бюджета са заложени 2 процента дефицит и икономически растеж.

Предвидено е и поемане на държавен дълг от 5,3 милиарда лева. На заседанието снощи дойдоха повечето министри от кабинета, съобщава БНТ.

След кратък дебат парламентът гласува приходната и разходната част на бюджета. Вчера депутатите приеха бюджета на Държавното обществено осигуряване и на здравната каса. Предвидено е увеличаване на минималната работна заплата от 1 юли догодина на 420 лева, както и на пенсиите с 2,5 на сто по така нареченото швейцарско правило.

Предвижда се увеличаване на пенсионната възраст с 2 месеца. Депутатите решиха още парите за отглеждане на дете за втората година от майчинството да останат 340 лева. Запази се и обезщетението за безработица – то остава 7 лева и 20 стотинки на ден.

Изненадващо минималният осигурителен праг за земеделските производители остана 300 лева. Първоначалният вариант беше за увеличение с 30 лева. В бюджета на касата са заложени приходи от 3 милиарда и 204 милиона лева. Това е със 129 милиона лева повече отколкото през тази година.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.12 2015 в 10:33

Някой за икономическо развитие проговори ли? Или ще се крепим на данъци и кредити и занапред?

Представяте ли си и ние да можехме така - не работим eкспрертно, гласуваме си няколко милиона кредит от банка и си ги харчим. Като го изхарчим го рефинансираме и продължаваме да си харчим и така цял живот. А като дойде момент за разплащане вдигаме рамене и казваме ами тук съседите в блока да платят.

02.12 2015 в 08:39

И пета точка:
5. През последните години Ердоган осъди стотици турски военни по скалъпени обвинения. Турските военни са решили да му го върнат с едно просто действие - свалянето на руския бомбардировач СУ-24 и вкарването на Ердоган в сериозна криза. А това че той и премиера му не са знаели нищо и не са давали никакви заповеди за свалянето на руския бомбардировач ясно си личи от хаотичните им изказвания и действия след случилото се...