Всички от ЕНП се извинили на Борисов за реакциите след убийството на Виктория Маринова

OFFNews 17 октомври 2018 в 21:57 5461 4

Всички от Европейската народна партия се извинили на премиера Бойко Борисов за реакциите си след убийството на журналистката Виктория Маринова. 

Това обяви премиерът в Брюксел, където ще участва в заседанието на Европейския съвет.

След убийството различни политици призоваха за бързо и качествено разследване на убийството. Призивите им дойдоха на фона на информациите, които обвързаха убийството на Маринова с професията ѝ.

"ЕНП ще си пуснат извинителни туитове за това, че се поддадоха и реагираха прибързано, защото запознах всички колеги със случая. Едно голямо извинявай от всички подред. Как на базата на фалшиви новини ще има подобна реакция да се очерни една държава? Защото не сме били в хипотезата на Малта или Словакия. Благодарих на Ангела за подкрепата на немската полиция и немския съд", каза Борисов. 

Според Борисов заради изборите за Европейски парламент през май догодина много от политическите партии се опитали да използват убийството за политическа атака на една от най-силните си партии в ЕНП.

„Заради изборите май месец, много от политическите партии в ЕП се опитаха да използват един брутален, гаден криминален случай, който за съжаление се случи на българска гражданка. Да го използват политически за атака на една от най-силните си партии в ЕНП“, подчерта той. 

На въпрос остава ли подкрепата на ГЕРБ към Манфред Вебер като кандидат на Европейската народна партия да оглави Европейската комисия, Борисов заяви: "Голямо извинявай имаше и от страна на Вебер, и от страна на останалите колеги. Ще изчакаме конгреса в Хелзинки, тогава ще коментираме". Самият Вебер след убийството призова в туит властите в България да си свършат спешно работата.

Борисов разказа, че дори казал в очите на премиера на Унгария Виктор Орбан казал, че не одобрява решенията му, свързани с на практика закриването на Централноевропейският университет в Будапеща, отношението му към неправителствените организации и някои негови изказвания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

18.10 2018 в 11:55

Да!:)))

12201

3

nali

18.10 2018 в 10:54

Е как няма да се извинят. Като ти нахълта бат Бойко в офиса, като те прегърне за врата и те попита на чист български "Ти ше се извиняваш ли?" само един отговор е възможен.
Ако пък и преводачката ги снима в този момент ще излезе добър предизборен плакат за наближаващите евро избори:
"Висши европейски политици търсят прошка за грешките си! Видими резултати!"

23293

1

Стефан

18.10 2018 в 00:56

Е, щом Той Го е Казал, ние вярваме, че и са паднали ниц.
Сега остава да каже на джапанката цвинокио да не се държи като ония недостойните, по подобни въпроси. За да не му се налага пък на него да се извинява пред истински самодържци.
Кой остава да му се извини, само американците и ооне-то ли? И те няма къде да се денат, ще се.