Всички обичат Бойко Борисов

OFFNews 08 януари 2020 в 21:02 7524 4

Това, че президентите на Сърбия, Турция и Русия са преценили да ме поканят, оставям на толкова много анализатори, които от сутрин до вечер ме анализират защо един малък премиер са го поканили на тази президентска среща. Те са държавни главни, заяви тази вечер на софийското летище Бойко Борисов след завръщането си от Истанбул, където участва в церемонията по откриването на газопровода „Турски поток".

Борисов твърди, че Путин и Ердоган го смятат за приятел, "както и за приятел на Тръмп, и приятел на Брюксел."

Путин и Ердоган се шегуваха: Внимавай какво говориш, защото нали знаеш, че Бойко ще информира Брюксел и Вашингтон. Викам им: Аз не се крия. Аз искам да знам какво вие мислите, разказа българският премиер.

На вечерята, която президентът Ердоган даде, стояхме заедно с президента Путин. От утре, той ме информира, че започват учения в Черно море. Да не се притесняваме. Аз също му казах, че F-16 блок 70 още не са дошли - те да не се притесняват. Путин беше много добронамерен. Похвали ме за тях - каза, че действително са много добри самолети. Разбира се, президентът Ердоган пък хвалеше неговите, защото те купиха такива. Една хвалба падна там - кой какви самолети има. Накрая президентът Вучич каза: Аз си купих ракети, та да свалям самолети. Щото, нали, дет се вика са му малко и стари, каза Борисов.

В рамките на един ден бяхме с геостратегическите ни партньори САЩ, бяхме и с нашите съседи. И с всички сме постигнали разбирателство и проекти, които носят просперитет, твърди българският министър-председател.

Той акцентира, че днес беше подписан и предварителен договор за покупко – продажба от страна на „Булгартрансгаз" ЕАД на 20% от акционерния капитал на „Газтрейд" С.А, проектното дружество, което ще реализира и оперира Терминала за втечнен природен газ в близост до Александруполис.

Борисов отбеляза също, че страната ни активно работи по интерконектора с Гърция, както и по проекта Балкански поток: „По този Балкански поток ще тече и руска, и азерска газ и от всеки, който може да достави до тези газови магистрали."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9233

4

Чочко Пипков

09.01 2020 в 10:28

Бойко "добрата новина"любопитно след неговия край, колко ли кафеви айсберга ще изплуват и каква ли тежест ще имат. Аз мисля много и големи.

18551

3

Нострадамус

09.01 2020 в 08:35

Путин казал на Ердоган: Внимавай какво говориш, защото нали знаеш, че Боко е полиглот, знае турски, руски, английски, немски и френски и какъвто е доносник и агент, ще информира Брюксел и Вашингтон.

20699

2

Новак

09.01 2020 в 06:00

В едно село най-често всички обичат само селския идиот.

3811

1

Toni2019

08.01 2020 в 23:34

Обичат си го Бойко виж само какъв професионален геноцид осъществява и колко добре опростачва народа. България е учебник за модерен тоталитаризъм -.-

Все пак трябва да призная, че с предоставянето на България на Русия и Турция Бойко т.е. Ахмед Доган направи така, че да не ни закачат защото все едно закачат себе си. Проблемите ни идват отвътре.

 
X

Подкастът на OFFNews