ВМРО: Да отзовем посланика на Турция заради Касим Дал и Фарук Бекташ

OFFNews 09 август 2016 в 12:44 5077 2

България трябва да поиска отзоваване на турския посланик и прекратяване на преговорите на Турция за членство в ЕС.

Това е позицията на Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт по повод последните събития в Турция, които засягат и България.

„Само за една седмица Турция навлезе грубо у нас с няколко случая: политикът Касим Дал бе на мегамитинга в Турция, прозвучаха три последователни заплахи, че Турция ще пусне мигрантите към нас, турската държава на практика укри виновник за тежко пътно произшествие с двама загинали (случая с избягалия Фарук Бекташ).

На този фон лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ си позволи да говори, че Патриотичният фронт е големият проблем на управлението“, коментират от партията на Каракачанов.

В същото време през територията на страната преминавали безнаказано потенциални и активни терористи, определени от службите като „заплаха за националната сигурност, припомнят патриотите.

Красимир Каракачанов призовава българските партии да направят „санитарен кордон“ около случващото се в Турция.

Това, според тях, означава БСП и ГЕРБ да се откажат от всякаква потенциална подкрепа от страна на ДПС, а реформаторите да се разграничат от Касим Дал.

Същото важи и за партията на Лютви Местан, която разчита предимно на изселническите организации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12068

1

Илия Петров

09.08 2016 в 14:03

Време е и България да затвори границите си за бежанци, както го направи Унгария ! Иначе рискуваме да бъдем заляти от т.н. "бежанци", които в действителност са "спящи клетки" и е въпрос на време да започнат да сеят смърт и у нас ! Какво още се чудят, сляпи ли са, или приказката "до къто умните се наумуват, лудите се налудуват " ще излезе и този път вярна.