Издирват Фарук Бекташ с европейска заповед за арест

Прокуратурата иска съдействие от Турция за екстрадирането му

OFFNews 08 август 2016 в 10:31 4530 1

Издирват Фарук Бекташ с европейска заповед за арест

Окръжната прокуратура в София е изготвила Европейска заповед за задържане на турския гражданин Фарук Бекташ.

Той е обвинен в убийството на семейство мотористи край Драгоман на 24 юли. С решение на Окръжния съд той беше пуснат под домашен арест, след което изчезна и оттогава е в неизвестност.

Срещу него се води досъдебно производство за това, че причинил смъртта на българските граждани Бойко Бойков и Таня Бойкова.

Издадена е и заповед за международно издирване. Прокуратурата е изпратила и молба до съдебните органи на Турция за правна помощ за екстрадиция Бекташ. Държавното обвинение използва всички инструменти на международната правна помощ за издирване на лицето, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Прокуратурата е изготвила заповедта на 5 август. Ден преди това той беше обявен за общодържавно издирване. Изчезването му доведе до недоволството на приятели и близки на загиналото семейство, които протестираха пред Съдебната палата в София и пред турското посолство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13207

1

Shoshon

08.08 2016 в 16:47

Жега е в съда. Сигурно са сланчасали, за да не сетят, че може би постоянния му адрес е в Турция или Германия или кой знае къде , но не и в БГ