Вместо кандидат-депутат Цветанов стана консултант по киберсигурност

Все пак трябва да издържам семейството си, тази работа я върша главно нощно време, поясни бившата дясна ръка на Борисов

OFFNews 30 август 2022 в 10:26 13250 0

Цветан Цветанов

Снимка Пресцентър Републиканци за България

Цветан Цветанов

Лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов регистрира консултантска фирма с насоченост сигурност и киберсигурност. Цветанов е едноличен собственик на капитала, става ясно от справка в Търговския регистър.

Компанията е създадена в края на ноември 2021 г. и е регистрирана на личния му адрес. Пред "24 часа" бившата дясна ръка на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че не се е отказал от политиката. Цветанов даде пример с множеството си участия в геополитически конференции тази година. По думите му "Републиканци за България" работят главно на международно ниво, защото в България няма смислен дебат по политики.

"Имам познанията да консултирам. Все пак трябва да издържам семейството си. Тази работа я върша главно нощно време. Отделил съм си малък кабинет с компютри, където работя", разказа Цветанов за новите си занимания.

Преди да влезе в политиката Цветанов дълги години работи във вътрешното министерство. Впоследствие, когато Борисов беше кмет на София, Цветанов стана негов заместник с ресор сигурност. Впоследствие заемаше поста вицепремиер и министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов I".

През 2020 г. Цветан Цветанов напусна ГЕРБ и създаде своята партия "Републиканци за България". Преди 2 седмици от партията обявиха, че няма да участват в предсрочните парламентарни избори на 2 октомври и призоваха да се гласува за противниците на "модела Борисов".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови