Везиева: Проверява се документацията, публикувана от ДКК

OFFNews 01 декември 2021 в 09:44 1892 0

Министърът на икономиката Даниела Везиева е разпоредила проверка по документацията, която са качили от Държавната консолидационна компания. 

"За част от нещата знам, защото сме ги коментирали по време на конкурсите. Декларацията, която е попълнила г-жа Караганева, е вярна. Тя не е главен секретар, преди да си подаде документите за конкурса", каза ресорният министър пред Нова ТВ.

Само месец след като Ваня Караганева беше назначена за изпълнителен директор на ДКК, Съветът на директорите я освободи, който е назначен по време на предишната власт. 

Нов трус в ДКК. Изпълнителният директор Ваня Караганева изгърмя месец след назначаването си

"С действията си ДКК ни говори, че екипът няма желание да следва промяната и да работи прозрачно. Не знам кой на кого е вдигнал мерника. Изглежда защитават стария модел на ДКК. Помним онзи половин милиард, който беше изразходен по непрозрачен начин. Това е работата на управлението на старата Държавната консолидационна компания", заяви министър Везиева. 

По думите й преди изпратено съобщение до медиите никой не е съобщил да има проблем: "Имаме постоянна комуникация. Ако е имало нужда от обсъждане на нещо, винаги сме реагирали. Ако е имало някакво съмнение за злоупотреба, е трябвало да го изкоментираме".

Икономическият министър допълни, че продължава да стои зад това, че решенията, които са взети от Съвета на директорите, не са по законоустановения ред. "Затова свидетелстват и указанията от търговския регистър, които са дадени вчера. Решението е взето, без да се уведомят всички членове на ДКК и без оповестен дневен ред", допълни Везиева. 

Във вторник министърът на икономиката поиска оставките на трима от петимата членове на директорския борд на Държавната консолидационна компания, които са назначени в последните дни от мандата на правителството на Бойко Борисов в края на април.

Ответен удар: Везиева иска оставките на трима от борда на ДКК

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови