Версия: Доган махнал Местан заради среща с Борисов и Давутоглу

OFFNews 25 януари 2016 в 12:15 4503 7

Борисов Давутоглу

Снимка "Родопи24"

Местан бил в ролята на преводач на срещата Борисов - Давутоглу и това вбесило Доган, който не бил поканен

Истинската причина за изгонването на Лютви Местан от ДПС е срещата Бойко Борисов – Ахмед Давутоглу – Лютви Местан. Това пише в анализ в „А gazete" турският журналист Гюрджай Джем, цитиран от "Родопи24". При посещението си в София на 15 декември миналата година, освен официалните разговори, турският премиер Ахмед Давутоглу е провел и неформални срещи. Доган имал очаквания за разговор с Давутоглу, но турският премиер дори не се интересувал как се чувства той, пише турският вестник.

„Доган излязъл от релсите заради тристранната среща, на която участвали турският министър-председател, българският му колега и Лютви Местан", пише турската медия и посочва, че „солта и пипера на това мероприятие, е отсъствието на преводач".
Не декларацията за свалянето на руския изтребител, а срещата на 15 декември е капката, която преляла чашата, пише турската медия.

Преди това още Доган бил решил да освободи Лютви Местан на предстоящата Национална конференция и на негово място председател да стане Мустафа Карадайъ, посочва „A gazete". Разговорите на 15 декември провокирали последвалите процеси.

Ще припомним, че на 17 декември Ахмед Доган говори близо половин час пред повече от 100 души на празнична вечеря в така нар. „Боянски сараи" и освен геополитическия анализ, отправя и убийствена критика срещу Местан за декларацията му за сваления руски изтребител и за действията му като председател, който игнорира „колективното тяло".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!