Велизар Енчев учреди движение "Българска пролет"

OFFNews Последна промяна на 04 април 2015 в 14:18 7443 17

Във великотърновското село Арбанаси депутатът Велизар Енчев учреди Движение за радикална промяна "Българска пролет".

Около 200 души се обединиха около програма, наречена "25 удара срещу системата", обяви Енчев.

"25 удара срещу системата" са идеи за борба срещу модела, създаден през 25-годишния криминален преход, каза той.

Ние сме противници на неолибералната идеология, която ни направи най-бедната държава в Европейския съюз, с най-болното население, и по гръцкия модел започваме война срещу масовата бедност, заяви Енчев.

Целта на депутата е "Българска пролет" да прерасне в партия.

Ние се борим да влезем в парламента, трябва да имаме група от поне толкова, колкото има ДПС, каза Велизар Енчев.

Без група от 25-30 човека в парламента, нищо не може да се направи, категоричен е той.

Различията не трябва да ни пречат – всички опозиционни партии в и извън парламента са наши съюзници, независимо какви ценности изповядват. Защото най-голямата ценност е да се опълчиш на тази олигархия – на завърналата се отново власт на мутрите, каза Енчев.

Не можем да имаме и никога няма да имаме нещо общо с партии като ГЕРБ и ДПС - партии на българската мутроолигархия. Време е да го кажем, без да се страхуваме, подчерта той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.04 2015 в 08:57

Има един добър виц от тези години:
Седят 2 мутри - "компира" и "моркова" дод Айфеловата кула в Париж. Въртят си синджирчетата и се прозяват. Минава дама с кученце. То се изхожда. "Компира" казва на "моркова" - "Морков ако го хапнеш това ти давам 100 евра". Оня го хапнал. След 5 минути минава друга дама и нейното кученце се изхожда. "Моркова" казва на "компира" - "Компир ако го хапнеш ти давам 100 евра". "Компира" се замислил и си казал ама що да ги губя тия пари и го хапнал. В тоя момент се обажда "Чука" от София и пита - "абе компир, морков , кво правите бе?" И "компира" отговаря "абе нищо особено - тук сме в Париж, въртим едни пари". Та и тая на Велизар е подобна - политическите инженери дали едни пари на "социолозите" - ония им казали , че Велизар мма шансове и като дойдат изборите и инженерите и Велизар ще бъдат като "компира" и "моркова" с малко горчив вкус в устата, ама нали трябваше "да въртим едни пари".

05.04 2015 в 08:47

"Руска зима" е по подходящо за име на движението :)

05.04 2015 в 08:26

Лошо няма. Нека да са повече такива партии. Винаги има едни 10-15 % , които гласуват повярвали на популистки обещания. Колкото повече такива партии, толкова повече ще се размие техния вот.

05.04 2015 в 02:55

БП - Бесни Пенсии? Оригиналът е БСП - бесни, страшни, пенсии. Явно обещават да не са страшни ! Интересно дали със собствените си пенсии са платили сбора в Арбанаси ?

05.04 2015 в 00:12

Жалък опит на ДС (олигархията) да овладее радикалното ляво от където се очаква някакво раздвижване.
Интересно колко в гръцката СИРИЗА са се явявали на избори преди 2014 (я има, я няма половин дузина) и колко от българската СИРИЗА, не са?

04.04 2015 в 22:08

Ще направи Велизар "Българска пролет" когато си види ушите без огледало. Може да гледа "страшно" този псевдоразузнавач, само, че проблема му е, че няма медийна платформа, пари и никога не е създавал организация. Иначе може да е симпатичен на малко пенсионери 200 -300 души, които успяваше да събере пред "Ал. Невски". Ех, Велизаре, Велизаре - за съжаление се оказа един не особенно умен мъж. Пиши си при Патрашкова и сие в "Галерия", белки изкараш някой лев, особено като ти свърши депутатския мандат - това ще ти остане. Бъди жив и здрав. Поздравът е от някой който те познава ЛИЧНО.

04.04 2015 в 21:24

Винаги може една държава да е социалнастига обществото да е осъзнато - естествено да няма свръхбогати,които да изсмукват БВП дод предлог, че създавали работни места, икономическо развитие и дрън-дрън неолеберални бабини деветини, по-точно нпо-деветини :D

04.04 2015 в 20:21

... после ше учреди и "Сибирска Зима" (по Спешност)

хахахахахахахаха

04.04 2015 в 19:45

Даже името не си е проверил, вече има движение с това име - на Томов протежетата, които се опитаха да яхнат протестите срещу Пеевски, за щастие неуспешно.

04.04 2015 в 19:22

Велизар напълно е изтрещял. Иначе добро журналистическо перо, ама се вживява в роли, за които не е подготвен. То не беше журналист, не беше "разузнавач" и не знаем още какво. Човек завършил факултета по "Журналистика" без нито една икономическа , юридическа, историческа или политическа дисциплина или дисциплина по системни науки. Този факултет следва да го затворят. Какво значи на 20 год. възраст да те учат да пишеш на български език ? И какво е "разузнал" ? Книгата му "Аз бях в разузнаването" е абсолютен бълвоч. Велизаре, който е бил там не пише книги а МЪЛЧИ. Ясно ли ти е, глупако. Нямаш един качествен агент за българската държава. Ти всъщност нямаш нито един, освен едно старче, дето не се знае дали е живо. Стъпвал ли ти е крака в "Прохор Пчински" - герой такъв. Не е. Защото е много хубаво да си "герой" да правиш партии и да се героизираш. Айде върви си със здраве. България се нагледа на "герои" от твоя калибър - между другото дребен калибър.