Велизар Енчев с първи стъпки за българска "Сириза"

Последна промяна на 04 април 2015 в 10:16 4115 20

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

На 4 и 5 април в Арбанаси независимият депутат Велизар Енчев ще сформира Движение за радикална промяна. Това ще са първите стъпки към създаване на българската "Сириза".

Тръгваме с Движение за радикална промяна, то наистина е радикално и копира в много отношения поведението на "Сириза". Време е да кажем "Не" на тази политическа система, коментира Енчев още преди две седмици пред Нова телевизия.

Ние ще направим това. Първа точка - няма да изневерим на своите обещания и на обещанията към избирателите. Това, което сме обещали, ние ще го изпълним, ако не го изпълним, имате право да ни търсите сметка и ние ще подадем оставка, подчерта Енчев.

Какво направиха АБВ и ПФ? Точно обратното на това, което обещаваха на своите избиратели, каза депутатът.

Той е категоричен, че в България трябва да се въведе скандинавско облагане на доходите - хората с доходи над 1 млн. лева да се облагат със 70%.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.04 2015 в 21:46

Елитарна резерва. Той ще ни закрие на 7-ми ноември.

04.04 2015 в 22:00

Краси, позволи ми да те поправя. За мен единствената автентична
"лява", социалдемократическа партия е била и ще бъде БСДП (на Дертлиев). Тя, доколкото знам, в момента е в немилост. Последно е била активна по време на управлението на синята коалиция, прокарвайки законопроекти. За мен, ако изобщо в България има и следва да се гласува за "лява" партия, то следва да бъде именно от такъв тип. На сайта им има достатъчно исторически данни и инфо за дейността им.
Иначе, без да се определям като ляв или десен (това са простотии), за мен БСП не е лява партия. Всички олигарси произлизат оттам, мутрите са с генезис БСП, много пенсионери и леви избиратели са разочаровани от тази крадлива шайка. "Леви" са само преди избори или колкото да играят опозиция.... Погледнете им доходите и фирмените участия на депутатите от БСП в сметната палата или търговския регистър. Извинявайте, това не са социалисти, това са ултра капиталисти и феодалисти.
По темата: Велизар е принципен и страхотен журналист, но според мен не трябваше да се впуска в политиката. Нещо му стана на тоя човек, откакто стана депутат. Гледал съм го няколко пъти в "Скат" и преди изобщо не го бях чувал да се изхвърля така марксистки и русофилски в предаванията си...

04.04 2015 в 14:50

В България винаги е имало и винаги ще има само една лява партия и това е БСП, така че Енчев може само да си мечтае за власт, а и за щастие българите сме малко по интелентни от гърците и няма да гласуваме за идиоти като Сириза. Не че те ще изпълнят обещанията с които излъгаха гърците

04.04 2015 в 13:54

Енчев още не е създал партията си, а герберастките тролове вече пикаят газ. Това говори, че е на прав път. Успех!

04.04 2015 в 13:23

Малцинството избрахте ТИКВАТА и ПЪПЕША да ни управляват. Това е правителство на МАЛЦИНСТВОТО! Мнозинството българи се оказаха умни, което е добра новина, но не е достатъчно. Това мнозинство с лекота може да събори всякакви модели и ТИКВИ. Страхувайте се от МНОЗИНСТВОТО! Ако Енчев успее да го обедини около една идея, тежко и горко на всичкия слугинаж, който направи от България КЕНЕФ!

04.04 2015 в 12:44

ОЩЕ ЕДИН БАРЕКОВ !
БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !!!

04.04 2015 в 12:38

Не цитирайте Светльо Витков той е човекът, който беше известен с най-вулгарните текстове. А знаете вулгарният език и развращението към какво води едно общество - в момента можете да видите резултатите от чалгата, Хиподил и Шамара. Добре говори Витков, но съм сигурен, гледайки и с какви борчета е заобиколен и кой е , че ще се превърне в новия Волен Сидеров ако стадото му даде власт.

Факт е обаче, че от политиците само той се сеща да спомене за близкия до ума образователен ценз при гласуването.

04.04 2015 в 12:32

Ще те имам предвид, Енчев. 56% ще те имат предвид. ;)

04.04 2015 в 12:29

Комунист обещава да облага комунистите(олигарх = комунист забогатял с откраднати от държавата пари, явление срещано в източната част на бившия соц блок и най - вече в Русия) с 70% данък звучи забавно. Направо ми се ще да видя как ще го направи.

04.04 2015 в 12:20

Св.Витков, снощи : От пенсионер, революционер......