Вдигат заплатите на полицаите през 2018 г.

OFFNews 08 октомври 2017 в 13:28 13414 1

Увеличение на заплатите на полицаите ще бъде заложено в бюджета за 2018 г. Това стана ясно от думите на финансовия министър Владислав Горанов. 

В новия бюджет са планирани 700 млн. лева увеличение на разходите за персонал, каза Горанов, но не поиска да каже какво увеличение се планира за полицаите. 

"Дебатът все още върви. Дайте ни време да си свършим работата в правителството, не искам да бъда говорител на министър Валентин Радев", каза той. 

"Проблемът с човешкия ресурс и качеството на работната сила трябва да бъде адресиран максимално бързо. Добрата новина е, че увеличението на учителските заплати вече дава резултат", допълни той. 

Бюджетът ще бъде внесен в парламента в края на октомври. 

"През следващата седмица ще разговаряме със всеки министър по това, което предлагаме за бюджета за 2018 година за съответния сектор", допълни той.

Системата на МВР е една от най-нереформираните в страната - с многохилядни структури, със съмнителна ефективност. Въпреки това, протестите на полицаите обикновено водят до компромис от правителството - което и да е то - и поредното увеличение на заплатите им. Тази година отново полицаите протестираха и заплашиха, че ще продължат с протести и през 2018 г., когато България ще поеме председателството на Съвета на ЕС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

1

Izalina

08.10 2017 в 18:29

Разкарайте паразитната и раздута администрация и въобще няма да се усети дефицит.
Всички ще са доволни, освен разкараните.
 
X

Да помогнем на украинските деца!