Възраждане: Долу федералистите, да живее Европа на свободните нации

OFFNews Последна промяна на 10 май 2019 в 09:09 2557 0

Водачът на листата на Възраждане - Цончо Ганев и преседателя на партията Костадин Костадинов.

Вчера, в румънският град Сибиу, държавните глави и правителствени ръководители на страните от Европейския съюз, между които и нашия министър-председател, приеха декларация за бъдещето на ЕС. В този дрънчащ на кухо документ, апотеоз на стерилния брюкселски новговор, се формулират 10 ангажимента на общността, в които няма абсолютно никаква конкретика, но фактически представлява един истински манифест за бъдеща федерализация на континента, под върховенството на триумвирата Берлин – Париж – Брюксел, заявяват от партия Възраждане. 

Според формацията, водена от Костадин Костадинов, с тази своеобразна харта на бъдещата европейска свръхдържава, изпълнена с изрази като: „единен ЕС”, „общи решения” и със заявления от типа, че в Европа няма място за разделения, които работят против колективния интерес, практически ни се съобщава, че времето на националния суверенитет и независимостта на отделните държави, вече е изтекло.

Извън словесните дъвки за единство, демокрация, върховенство на закона и социална справедливост, ни се внушава, че централизацията на Съюза е безалтернативна, а всичко останало, едва ли не ще го разруши. Ние от Възраждане пък казваме, че нищо не е по-далеч от истината, заявяват от партията.

В противовес на тези шамански заклинания на еврократите-федералисти, ние заявяваме, че именно свръхцентрализираността на съюза и опитите за откровен диктат от страна на брюкселската върхушка и френско-германската ос, стояща зад нея е причината за дълбоката криза и колосалните проблеми, пред които сме изправени всички европейци днес. От проблема с нелегалните имигранти, през въпроса за санкциите срещу Русия, до открития финансов диктат, довел страните от Южна и Източна Европа до ръба на социалния колапс, твърдят от Възраждане.

Според партията най-показателен в това отношение, е именно примерът с мигрантската криза.

С нея не се справиха брюкселските чиновници. Напротив, същите призоваваха нелегалните пришълци да идват в Европа и се чудеха, как да ги натресат на всички останали страни, през квоти, проценти и какви ли не още механизми за преразпределение. С проблема се справиха, именно страни като Унгария, Италия, Австрия и Словакия, чиито лидери не се съобразиха с директивите от Брюксел и в дух на истинско международно и междудържавно сътрудничество, изградиха неформален, но силен и ефективен алианс със страните от южна и югоизточна Европа, който спря нашествието на пришълците, засега, обясняват политическата сила, избрала за свое име най-романтичния период в историята ни.

Според Възраждане именно това дразни брюкселските нотабили, защото те са видели, че Европа може и без тях. И дори би се справяла по-добре, ако ги няма.

Истината е, че това е последният опит на едно сенилно и провалило се политическо поколение, да наложи своя диктат, като епитаф на позорното си оттегляне от историческата сцена. Не е случайно, че правят това именно сега. Преди предстоящите европейски избори, които ще се превърнат за тях в истинско политическо Ватерло. Защото идват нови лидери, с нови идеи и нова енергия. Енергия за обновление и прераждане на Европа, която трябва да преоткрие себе си и да намери в своето минало и своето бъдеще. Да се прероди в дух на свобода и независимост за своите нации, а не да бъде поле за социално-инженерни и неототалитарни проекти, категорични са от Възраждане.

Затова от партията заявяват, че вярват в Европа на Орбан и Салвини, а не в тази на Юнкер, Макрон и Меркел.

Това ще бъде и основната ни работа в Европейския парламент, когато изпратим своите представители там. Да се погрижим, преди всичко за българските интереси, тъй като Европа ни е съвършено безразлична, ако България изчезне от картата й, и след това, заедно с останалите сродни на нас политически организации, да участваме в създаването на една национално силна, социално справедлива и духовно здрава Европа, заявяват от формацията на Костадин Костадинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови