Василев за продажбата на Лукойл: Всяка компания има право да прецени какво да прави

Финансовият министър не бе изненадан от новината, тъй като самият той съобщи за намеренията на нефтената компания преди около месец

OFFNews 05 декември 2023 в 12:33 1524 1

Асен Василев

Снимка БГНЕС/Иван Янев

Асен Василев

Финансовият министър Асен Василев коментира намерението на "Лукойл" да продаде рафинерията си в Бургас с думите, че всяка една компания има възможност и право да прецени къде да оперира и какво да прави със собствените си активи, предаде БНТ.

По-рано днес втората по големина нефтодобивна компания в Русия "Лукойл" обмисля продажбата на активите си в България - нефтената рафинерия в Бургас "Лукойл Нефтохим". Те вече са наели международни консултанти, които да им помогнат в процеса.

Министърът на финансите Асен Василев не бе изненадан от новината, тъй като самият той съобщи за тези намерения преди около месец. Той коментира, че се радва, че вече е официално обявено:

"Както знаете, ние имахме изпреварваща информация, че този процес е започнал още през края на септември, началото на октомври. Всяка една компания има възможност и право да прецени къде да оперира и какво да прави със собствените си активи. От гледна точка на българското правителство, ние трябва да подсигурим през нашия представител, който е в компанията, че ще продължи да оперира рафинерията по възможност със стратегически инвеститор."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2020

1

donyo

05.12 2023 в 13:30

Асен Василев това го обяви преди два месеца. От "Литаско" казаха, че няма да продават. Нали така?
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика