Валери Симеонов: В битката срещу олигарсите Валентин Златев би трябвало да е следващият

OFFNews 08 юни 2020 в 21:45 6577 3

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че битката е срещу олигархията, като в списъка е и Валентин Златев и би трябвало той да е следващият. "Валентин Златев извършва необезпокоявано своята дейност, която представлява нищо друго, освен монопол на пазара на горивата. Създал си е присъдружната съответно асоциация на разпространители на горива. Превърнал се е в едва ли не в единствения партньор на управляващите. Със закона от преди две години и половина се опитаха да разчистят изцяло пазара от дребните търговци, от дребните бензиностанции в малките населени места", каза Симеонов пред БНТ.

Борбата ми е срещу хазартната зависимост и за мен това е една успешно приключила кауза, търкането на талончета до голяма степен спря, няма я тази зависимост, каза Симеонов. Според него на изпращаните от Васил Божков послания или съобщения от Дубай не трябва да им се обръща  внимание. "Повече от ясно е, че това е поведение на един човек, който по-скоро се опитва да създаде някакво напрежение, да създаде някаква бъркотия в държавата, но не и да се защитава", коментира той.

Според лидера на НФСБ поведението на Божков не е на човек, който е несправедливо обвинен и който се защитава. До момента по тези 18 обвинения той не се е опитал да опровергае нито едно. Основният въпрос е виновен ли е този човек или не е виновен, дължи ли 700 млн. или не ги дължи. С първите промени в Закона за хазарта са ограничени лотарийните игри, сега усилията му са насочени към ограничаване на игралните зали и казина. Зали и казина има и близо до училища, въпреки че законът забранява това. "Законът трябва да се промени и той да бъде променен в полза на обществото", подчерта Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

3

order

09.06 2020 в 06:57

Значи бех се притеснил за сметката на РЕКЕТА при ЧЕРЕПА ... в цела Бг се говори и се знае, че лептата, РЕКЕТА на ШАЙКАТА гони 60% и нагоре, а то си било всичко на място..... 20% за издръжка и съпорт чрез Гелосания, 20% за VG и ТУЛУПА чрез Севда....ама губят се още едни най малко 20%, но вероятно ще изплуват на по късен етап.... интересно кой или кои ще са намазали филията от двете страни!!!!!

4022

2

Тоя "Главанак",това не го ли каза преди няколко дни?
Сигурно мисли,че българският народ е КУХ,като цялата
безмозъчна "ШАЙКА"!

12182

1

sawall

08.06 2020 в 22:23

oooo, писе, не ги избираш ти следващите. Внимавай да не си ти следващ, щото мафията на Борисов и Доган си има свои планове. Марешки се опитва да им се сложи, ама да видим...