В СОС: Обаждане от Америка и 'смешно предложение на три ракии' за нов кмет на Красно село

OFFNews 06 април 2023 в 12:00 2784 0

Грети Стефанова

Снимка БГНЕС/архив

Председателят на групата на ДБ в СОС Грети Стефанова

Пореден скандал се заформи в Столичния общински съвет - заради предложението на Карлос Контрера (Патриоти за София) нов кмет на район "Красно село" да стане председателят на групата на ДБ В СОС Грети Стефанова. 

Доводите: отстранената заради конфликт на интереси Росина Станиславова бе кандидат на ДБ на вота през 2019 г. и въпреки че десните се разграничиха от нея, формацията е спечелила доверието на жителите на района и трябва да управлява до местните избори наесен. Оказа се обаче, че Контрера изобщо не е попитал Стефанова дали е съгласна да бъде номинирана за и.д. кмет.

"Такива волни изпълнения на волни програми, несъгласувани с никого и взети на три ракии, не звучат сериозно. Това не подхожда на държане на общински съветник и е обидно за софиянци и район "Красно село", коментира Стефанова. Господин Георгиев (председателят на СОС Георги Георгиев от ГЕРБ), ми се обади от Америка да ме пита дали съм съгласна. А господин Контрера не ми се обади от София", обясни тя. Георгиев бил изненадан от предложението и се интересувал дали Стефанова е дала съгласие. 

На думите ѝ реагира председателят на БСП-София Иван Таков: "Кандидатурата на Грети Стефанова не е толкова несериозна, та да иска 3 ракии. Ако не си бяхте направили отвод, щяхме да обмислим предложението". След това Таков предложи отново от името на БСП в СОС Николай Николов да стане и.д. кмет на "Красно село". 

От ДБ пък подновиха предложението си Борис Милчев да поеме общината до следващите избори.  

Съветниците се скараха, и защото на предишните две сесии от ГЕРБ бяха категорични, че не може общински съветник да стане и.д. кмет, а трябва постът да бъде зает от някой от заместниците на титуляра. 

Днес обаче се оказа, че ГЕРБ е на обратното мнение, защото "не е ясно разписано в закона". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови