В Брюксел никой не пита за НДК, отсече Захариева

OFFNews 16 юли 2017 в 11:59 7850 6

В Брюксел никой не пита за НДК, отсече Захариева

В Брюксел никой не ме е питал за случващото се около НДК. Това заяви по Нова телевизия вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Тя изрази съжаление, че общественото внимание у нас било концентрирано върху това колко пари ще ни струва председателството на ЕС, а не върху целите, които България ще се стреми да постигне тогава. „Важно е да установим има ли злоупотреби, кой ги е извършил или не, и това ще затвори темата“, заключи първият ни дипломат, цитирана от "Сега".

Захариева обясни, че програмата за председателството ще бъде конкретизирана в края на годината. Причината това да стане чак тогава не била забавяне от страна на правителството, а необходимостта да се изчака какво ще е изпълнението от страна на сегашния председател на ЕС Естония. Така щяло да се види кои досиета ще останат за времето, когато България ще поеме позицията. Според Захариева българското европредседателство вероятно ще съвпадне с дебата за бъдещето на ЕС.

„Готови сме да подпишем договора, новото правителство в Македония също подава такива сигнали“, каза външният министър във връзка с очакванията на 2 август двете страни да подпишат договор за добросъседство. За слуховете, че има противоречия в Скопие по отношение на споразумението, Захариева коментира, че „всичко е в техните (на македонците) ръце. Ако те не са готови – да се сърдят на себе си“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

5

Victimized

17.07 2017 в 13:22

Ние чухме, че въпросната не разбирала какво и говорят на английски, та и препоръчали преводач. Та сигурна ли е, какво се говори и какво не ??

21061

3

рамбо

16.07 2017 в 16:14

Една от най-безличните и вредни калинки във властта

29217

2

Лопе де Вега

16.07 2017 в 15:13

Ми няма и да питат. Само ще се смеят! Когато му дойде времето!

Поздрав!

42249

1

Denis Rizanov

16.07 2017 в 12:05

Тази е е.аси шматката заспала! Ми те в брюксел половината зелки и не знаят, че в София има "Индика на културата" ма! Та какво остана и да те питат дали боршлията боршош е обрал няколко милиона от парите за ремонт!
 
X

Да помогнем на украинските деца!