Управляващите внасят новите промени в Изборния кодекс другата седмица

ОFFNews 21 май 2016 в 13:22 3833 3

"Законопроектът за промени в ИК вече е подписан от партиите от мнозинството – РБ, ГЕРБ и ПФ и ще бъде внесен в деловодството на Народното събрание в първия работен ден следващата седмица."

Това каза депутатът от Реформаторския блок (РБ) и член на правната комисия Димитър Делчев (ДБГ)на пресконцеренция в Шумен.

"Подписахме го в петък. Режимът за разкриване на секции ще бъде напълно либерализиран. Ще има ограничение до 35 секции като това няма да ограничи друга държава освен Турция и очакваме това да реши проблема там", обясни той.

Делчев каза още, че Антикорупционният закон ще бъде разгледан във водещата правна комисия и веднага след това ще влезе в пленарна зала. "Приемането на първо четене е повече от принципен въпрос. Реалната борба с корупцията в България липсва през последните 25 години и това води до изтичане между 4 и 19 млрд лв. годишно от националния бюджет, затова приемането на антикорупционен закон, който ще доведе до реална борба с този тежък порок, е ключов приоритет за РБ", каза още той.

Според депутата следващият президент трябва да има дясно-центристки патриотичен профил и да защитава върховенството на закона, евро-атлантическата ориентация на страната и националната сигурност. "Ще започнем разговори с ГЕРБ и ПФ за единен кандидат за президент, който да бъде противопоставен на очертаващата се лява коалиция, добави депутатът", допълни Делчев.

Той каза още, че въпреки интригите, които се създават от отделни личности, Реформаторският блок продължава да работи ефективно и да внася законодателни инициативи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13340

3

Blagodatka Dushanova

23.05 2016 в 19:27

Прави ми впечатление,че първо Радан Кънев предложи дясно центристко обединение за общ кандидат за президент...но псевдо десните центристи от "дбг" се направиха на "нечули"...а сега техният комсомолец митето делчев предлага кандидат с "дясно-центристки ,патриотичен профил"...май този филм вече сме го гледали,без ченгетата-патрЕоти не може!

12884

1

Nimart

21.05 2016 в 13:52

Отново Пунта Мара!