Протестът влезе в Университета

OFFNews Последна промяна на 26 януари 2014 в 20:06 15701 18

Снимка: Константин Павлов - Комитата
Снимка: Константин Павлов - Комитата

Демонстрантите от редовния вечерен протест срещу кабинета на Пламен Орешарски, които днес излязоха и в подкрепа на окупацията на Софийския университет, бяха поканени от студентите в сградата на Ректората.

В неделя вечерта около 60 протестиращи от ДАНСwithme се събраха пред централния вход на Ректората на Софийския университет „Св.Климент Охридски”, за да подкрепят окупаторите. Между булевардите „Васил Левски” и „Цар Освободител” имаше кратко блокиране на движението. 

В отговор студентите, които в момента са в сградата, поканиха демонстрантите в една от аудиториите на СУ. 

В момента около 50 протестиращи от ДАНСwithme, сред които и известни личности, са в Ректората.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.01 2014 в 07:48

Продължаваме да сме в перманентна социалистическа революция, скрита зад десни лозунги, финансирана от част от българската олигархия, недоволна че не е на власт. Целта е да се свали едно по същество дясно правителство представляващо друга част от българската олигархия. А нестабилните психически се връзват и подскачат по площадите и окупират университетите. Мъка мъка......

27.01 2014 в 03:24

Добре ще е, оффроуд момчетата да направят едно сутрешно кръгче с колите около СУ. Все пак част от протестиращите, студентите и симпатизантите и оффгрупите сме помагали и сме били заедно и в огън и вода.

27.01 2014 в 01:51

Не знам защо са били допуснати ВЪНШНИ ЛИЦА в сградите, това крие риск от инциденти, провокации и по-принцип е забранено влизането на случайни хора в подобни сгради.

Между протестиращите има доста лумпени, нестабилни психически лица и други неблагонадеждни типове. Тяхното влизане в СУ може да има непредвидими и дори трагични последици.

Полицията трябва да забрани достъпа до сградата, защото в нея има ценно имущество за милиони левове. Ако нещо стане с него или възникне пожар, наводнение и т.н. тия млади хора ще понесат тежка отговорност.

27.01 2014 в 00:58

абе колкото и да се пънат тия позитански импотенти по клавиатурите никой, подчертавам НИКОЙ на улицата не е казал лоша дума за протестите. само сгушени в осмърдяните си на кисело зеленце панелени кухнички разни шубета като пантерката коректора и др мрънкат

26.01 2014 в 23:59

Цирк а гълтача на сабии там ли е ? Слон , кон или магаре вкараха ли в Университета ? Бидета или други реквизити от протеста има ли ? Моля напишете !

26.01 2014 в 23:12

Проба

26.01 2014 в 23:07

Още бедняци искащи да цоцат безплатно от държавата.

26.01 2014 в 23:03

Нима не разбирате, че правовата държава се управлява с правни документи. Има правилник на Университета. Там са дадени права на Ректора. Въз основа на тези права той е издал заповед и е назначил охрана, на която плаща. Тази охрана има инструкция за изпълнение на задълженията си, утвърдена от самия ректор, имат трудов договор. Ето я цялата схема. Питайте тия, които получават заплата за охрана защо са допуснали това! Питайте ректора защо не е осъществил контрол за изпълнение на заповедта. Нали вместо студенти можеха там да влязат муджехидини. Нали това всичкото можеше да се случи не в Университета, а в сградата на Министерския съвет, който се стопанисва по подобни правила и по подобна схема. Това са прецеденти, които показват как в името на мнима демокрация могат да се рушат устоите на демократичното общество. Така могат да бъдат окупирани общините, областните управи (вече имаме подобни инциденти), РПУ-тата, областните дирекции на МВР и каквото още ви дойде на ум, само защото примерно аз и още двама-трима сме решили, че въпросната институция или министър председателят не ни харесват. С какво правата на студентите са по-различни от тези на моята щурмова група? И започвам да пиша с големи букви: РЕКТОРЪТ НА УНИВЕРСИТЕТА ДА БЪДЕ ПОДВЕДЕН ПОД ОТГОВОРНОСТ ЗАТОВА, ЧЕ НЕ ИЗПЪЛНИЛ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА, ДАДЕНИ МУ ОТ ПРАВИЛНИКА НА УНИВЕРСИТЕТА И НЕ Е ОСИГУРИЛ РЕДА И НОРМАЛНОТО ФУНКЦИОНИРАНЕ НА РЪКОВОДЕНОТО ОТ НЕГО УЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ. ТОЙ Е ДЛЪЖЕН ДА ЗНАЕ, ЧЕ В ТАКИВА СЛУЧАИ СЕ СЕЗИРАТ ОРГАНИТЕ НА МВР И ПРОКУРАТУРАТА И НАРУШИТЕЛИТЕ ПОЛУЧАВАТ ЗАСЛУЖЕНО НАКАЗАНИЕ. Моят извод е, че това не е ректор, а един добре платен женчо и трябва след като бъде даден на прокурора и да бъде освободен от задълженията си.

26.01 2014 в 22:36

Какви студенти? Та вътре те са по малко от пръстите на едната ръка...А в началото бяха само 2ма.

26.01 2014 в 21:59

OFF, в тоя сайт се напълни с тролове. То не е подкрепа за Бареков, не е писания за окупаторите, не февруарски протестиращи, които са доволни от живота си, не е зов за помощ от Бога ... ужасТ. Чак професор Балкански да е за предпочитане.