"Управляващите бламираха народа"

ОFFNews Последна промяна на 31 юли 2015 в 22:13 2935 10

Росен Плевнелиев.

Президентът на България Росен Плевнелиев заяви, че парламентът не го е бламирал при избора да отпаднат 2 от въпросите за предстоящия на 25 октомври референдум, а е бламирал народа, всичките 570 хиляди души, които са се подписали под трите въпроса, заяви той пред БНТ.

Според него вотът на НС е бил странен, но въпреки това президентът е излязъл по-силен от него. 

Той добави, че се търси решение, а не виновни, тъй като в момента доверието във властта и държавните органи е критично ниско. Отговор на част от критиките може да бъде мажоритарното гласуване, като Плевнелиев призова партиите, които са обещали в предизборната си кампания подкрепа за мажоритарния вот, да дадат обяснение за действията си сега.

Президентът смята, че електронното гласуване е нещо изключително важно, което освен всичко друго ще даде шанс на българите в чужбина да гласуват, нещо, което сега правят едва 10% от тях. Той изрази скептицизъм, че милиони българи пазаруват и се разплащат електронно, но няма да са способни и да гласуват така.

Плевнелиев не дава персонални оценки относно личностите на кандидатите за омбудсман, но споделя, че при избора си депутатите е можело да издигнат кандидатури, които да не са толкова партийно оцветени.

Накрая той смята, че двете избрани от него временни правителства са си свършили задачите и действията им след мандата им - не са негова работа. Коментарът му дойде във връзка със смяната на позицията на Георги Близнашки срещу съдебната реформа на Христо Иванов и заемането на длъжността на съветник на ДПС.

Плевнелиев недоумява, как когато Христо Иванов е изготвял съдебната реформа в служебното правителство под погледа на Близнашки, който тогава я е подкрепял, а сега е срещу нея.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.08 2015 в 22:02

Абе кои са тея "управляващи" бе?

Не са ли същите, дето назначиха Роската за прецедент?

Кой го "бламира" - неговия шеф Тиквочев ли? Омерзен съм.

01.08 2015 в 14:07

Ако се беше еманципирал от ГЕРБ сега президента щеше да звучи далеч по-убедително. Защото сега всичко казано от Чехлю звучи някак несериозно.

01.08 2015 в 13:13

Какво ви пречи този народ,че за щяло и нещяло го навирате.Той знае ли да води политика, та искате мнение от него или така е най-добре да прехвърляте отговорността,която принадлежи на вас.

01.08 2015 в 12:12

Защо се пише бламираха вместо измамиха?
Глипаци

01.08 2015 в 11:15

Решенията от последната седмица на парламента ще увеличат емиграцията, колкото и да не им се вярва, че има пряка връзка. Шматкането със съдебната реформа, окастрянето на референдума, избирането на Манолова за омбудсман и отлагането на разглеждането на антикорупционния закон ще се отразят пряко зле на обществото. Ние 25 години си мислим, че единствено ни засяга дали утре цената на тока ще се вдигне и не си даваме сметка, че всичко - дали имаме работа, дали тя се заплаща, дали сме бедни, зависи то "отвлечени" за нас неща - решенията в парламента. И понеже Татяна Дончева каза по Нова телевизия "Мая Манолова ли е проблема на демокрацията?" Отговарям:"ДА! Майоманоловизма е ОГРОМЕН проблем на демокрацията!. Кой разбрал, разбрал...

01.08 2015 в 08:09

Сегашните партийци разчистиха терена за нова партия, консолидирана около идеите на Плевнелиев. Въпросът е дали ще се случи.

01.08 2015 в 05:58

Този чехльо ли ще ми говори от името на народа???

01.08 2015 в 01:33

НЯМА ПО-ГНУСНО ВЛЕЧУГО ОТ ТОЯ ГЛИСТ.КАКВО ЛИ НЕ НАПРАВИ ДА Изпокара НАРОДА.ТАЯ ТВАР ВЪЗПИТАН В КОМУНИСТИЧЕСКО КОТИЛО СИ СЛУЖИ С МЕТОДИТЕ НА БАЩА СИ.ИЗРОД .

01.08 2015 в 00:44

моля обяснете на баба гинка от долно уйно какво значи бламирам.. от балама ли идва, от баклава ли идва или от бланширани картофки...настилка за под беше май, мерси. аз не съм президент и никога няма да бъда, както се казваше в една песен, но , ако бях, до тоя момент да уволня пиар-а за неадекватното използване на чуждици..ми кажете си хубавата българска дума обвинявам, златни ми млади хора , работещи за президента.. по темата, опитва се да реагира адекватно плевнелиев и да не показва пристрастия, адмирации за което.

01.08 2015 в 00:08

Трябва да му го признаем на Плевнята, че е записан в историята. Единствената мишка президент на държава! Колко време ще дъвка тази дъвка с референдума - видя се че 50% нямат желание да гласуват, защото няма за кой. Какво да ги разкарваме хората насила да избират по-малкото зло от едно и също задкулисие. Да си седят в къщи те ромите са активни и пари получават да избират вместо тях.