Трите правителства на 2014 г. са приемали по 3.5 решения на ден

OFFNews 26 декември 2014 в 13:26 3605 0

Сградата на "Дондуков" 1 смени трима стопани тази година.

По 3.5 решения на ден е била заетостта на трите правителства, които се смениха през 2014 г. в България.

Това показват публикациите на правителствената дейност в страницата на кабинета, пише „24 часа".

Най-много решения е взел злополучното правителство на Пламен Орешарски, тъй като управлява до средата на годината - до 6 август. Служебният кабинет на Георги Близнашки работи малко повече от 3 месеца, а вторият кабинет на Бойко Борисов е работил по-малко от два месеца през 2014 г., тъй като се закле на 7 ноември.

Тази година са били одобрени 828 решения и 440 постановления. Трите правителства са провели общо 54 заседания.

През тези 12 месеца в трите правителства са се сменили 53 министри. По два пъти министри бяха сегашните правосъден и външен Христо Иванов и Даниел Митов, които заемаха постовете си и в служебния кабинет на Георги Близнашки.

Първото правителствено решение за годината е било да бъдат увеличени заплатите на зам.-министрите и съветниците в политическите кабинети.

То бе взето от правителството на Пламен Орешарски и с него заплатите на зам.-министрите и шефовете на агенции бяха увеличени до 2700 лв., а пък на шефа на политическия кабинет на премиера до 3100 лв. Решението е оформено като постановление номер 1 за 2014 г.

Правителството на Пламен Орешарски е одобрило 584 решения и 243 постановления. Решение номер 1 е било по делото „Сомова срещу България" в съда на ЕС. Резултатът от това дело е, че от 1 януари 2015 г. българите ще могат да излизат в пенсия без да прекъсват трудовия си договор.

Последното решение на кабинета на Орешарски пък е било от 5 август и е за предоставяне на вилата на НСО в Бояна, в която под наем живееше бившият финансов министър Симеон Дянков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови