Тошко Йорданов се извини на Росица Кирова

OFFNews 25 април 2021 в 20:15 11575 0

Председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов се извини на Росица Кирова от ГЕРБ, след като преди два дни двамата влязоха в спор заради законопроекта на ГЕРБ за мажоритарни избори.  

"В изказването си от 23 април 2021г. в Парламента цитирах информация от сайта “Бивол” за съдружник на Росица Кирова, наричайки го наркотрафикант. Позволих си да цитирам непроверена информация, действие, което е непривично за мен и моите колеги, за което искрено се извинявам" - Тошко Йорданов. Това съобщени се появи днес на сайта на "Има такъв народ".

Преди два дни депутатите от ГЕРБ обвиниха Има такъв народ, че не подкрепят мажоритарната избирателна система, а от партията на Слави Трифонов заявиха, че е нужно време за такава промяна. 

"Изключително съм благодарен на ГЕРБ, че е при тях, а не при нас", обърна се Тошко Йорданов към Росица Кирова, след като от трибуната Кирова обвини ИТН, че след референдума за мажоритарния вот, не са направили нищо и затова нямат готов проект за закон за въвеждането му.

"Имате човек, който според "Биволъ", тъй като са се ровили в търговските дружества, е съдружник с косовския наркобос Исмет Османи - Цури. Честито, хора! Да ви е жива и здрава!", каза още Йорданов от трибуната. 

"Не смятам да се обяснявам на човек, който през живота си дърво не е посадил. Изключително много се радвам, че не съм от онези, които идват под строй на работа и им се забранява да говорят. А на кого съм съдружник, г-н Йорданов, е видно от търговските регистри и не е тайна информация. Аз не съм извършила нищо престъпно и укоримо през живота си и това, че вие според вашите разбирания и вашия ръст, преценявате някои неща, е ваше право", отговори Кирова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови