Тошко Йорданов: Петков е Борисов, но по-добре образован. Изобщо не трябва да е в правителството

Изглежда ми все по-малко вероятно да има правителство като гледам поведението на ПП, заяви Тошко Йорданов

Ружа Райчева 27 юни 2022 в 18:11 5209 8

Тошко Йорданов

Снимка БТА/Владимир Шоков

Тошко Йорданов

Кирил Петков е Бойко Борисов, но по-добре образован. Той е вреден човек, когато в неговите ръце има власт. За да продължим в стария вариант на правителството, трябва Кирил Петков изобщо да не участва в следващия Министерски съвет. Асен Василев също е добре да не бъде в бъдещия кабинет.

Това заяви пред bTV лидерът на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. Той е на мнение, че премиерът в оставка е също толкова авторитарен и репресивен като предшественика си - лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Когато дадеш репресивна сила в ръцете на човек, който се чувства последна инстанция, е огромен проблем. Дали бухалката ще е в ръцете на този човек или Борисов, няма разлика. За мен Кирил Петков е вреден, имам ужасно негативни впечатления от него като човек, който се е влюбил във властта и се смята за последна инстанция", каза Йорданов.

Той подчера, че за разлика от Петков, финансовият министър и вицепремиер в оставка Асен Василев винаги е държал на думата си, когато е било постигнато дадено съгласие между коалиционните партньори. "Не е толков добър финансов министър, но не е брутален лъжец като Кирил Петков. Няма нещо, което Кирил Петков да не е изменил след като сме го решили коалиционно", заяви лидерът на групата на ИТН.

Според Тошко Йорданов отказът на "Продължаваме промяната" и БСП да се явят на консултации при президента Радев днес, е меко казано, демонстрация на неуважение към президентската институция. Той обяви, че утре от ИТН ще отидат на "Дондуков" 2 и подчерта, че никой в новата история на България не си е позволявал "подобно просташко поведение".

"Като гледам поведението на ПП ми изглежда все по-малко вероятно да има правителство", каза Тошко Йорданов.

По повод обвиненията към ИТН за липсата на вътрешен диалог в партията Йорданов заяви:

"То понеже съм такъв сатрап вътре в групата, вече 6 човека напуснаха. Ако беше толкова жестоко при нас, никой нямаше да смее да напусне. В други партии никой не смее да каже "гък", едва ли е защото там цари ведра атмосфера."

Тошко Йорданов отрече да има връзка между ИТН и бившия общински съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев. Той повтори тезата на лидера на ИТН Слави Трифонов, че именно Алексиев е дал "злополучното ферари", което не е запалило.

"Орлин Алексиев няма влияние върху нашата формация. Със Слави са си приятели, но нямат общ бизнес, нито са имали, нито някой може да посочи такъв. Това е наистина тъпотия", заяви лидерът на групата на ИТН Тошко Йорданов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2020

8

donyo

28.06 2022 в 04:31

Тошко,Тошко,2 Парламента прецакахте.Третият е почти готов.Изпълнихте поръчката.Е,прецакахте се и вие,ама боли ме фара за вас.Народа ще ви трича...

12073

7

IvanofRumen

27.06 2022 в 21:46

Ти Тошка, вампира, който живее в мрака сте точно копие на Борисов, но сте по - тъпи и от него.

12130

6

borisboris

27.06 2022 в 21:38

Тошко е маймуна, само че много по-тъп. Не трябва да бъде пускан от зоопарка навън.

-240

4

редовно четящ

27.06 2022 в 20:30

За илитерати като градинското жуже тошо, образованите и успели хора са заплаха.

14469

3

случайно прочетох

27.06 2022 в 20:19

Тошко, поздрав:

https://www.youtube.com/watch?v=yPuC4Cy2ZuI

9347

2

Анализи

27.06 2022 в 20:14

Тошко, толкова си елементарен , че се чудя как не те срам. Сигурно не се усещаш, но това говори лошо затеб.

-2175

1

IvanGrozn

27.06 2022 в 18:40

Много ти се иска, ама няма как да стане! Платеният електорат е краен ресурс и помиярите от герб и дпс няма да го делят с тебе. На следващите избори сте в кофата!