Тошко Йорданов нарече премиера Татяна Дончева в панталон

"Крадецът вика: Дръжте крадеца!", коментира по адрес на началника си вицепремиерът Караджов

OFFNews 08 юни 2022 в 19:57 6758 11

Тошко

Снимка БГНЕС Архив

Тошко Йорданов.

Председателят на парламентарната група на Има такъв народ Тошко Йорданов нарече премиера Кирил Петков "Татяна Дончева в панталон" по време на тв участие пред бТВ. В предаването на Цветанка Ризова той гостува заедно с вицепремиера Гроздан Караджов.

По-рано днес лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви, че партията му напуска управлението защото Петков готвел национално предателство по темата Северна Македония, а Асен Василев похарчил всички пари в държавата. Скоро след това пък от Продължаваме промяната обявиха, че на партията на шоумена им е проблем борбата с корупцията и че искат досегашните схеми да продължат. Премиерът Кирил Петков директно нарече вицепремиера си Караджов "спуснат от незнайни сили" и "брокер на Слави Трифонов".

И според Тошко Йорданов, и според Гроздан Караджов през днешният ден Кирил Петков много е лъгал.

"Крадецът вика: Дръжте крадеца!", коментира по адрес на началника си вицепремиерът.

„По-жалка картина от това да се опитваш да спасиш оцеляването на кабинета си като хвърляш обиди, клевети и истински лъжи за всяко едно от нещата по адрес на вицепремиер от собствения си кабинет. Това беше картината на състоянието на нещата в коалицията. Този човек днес беше самата жалка картина на това, което се случва в коалицията“, заяви Караджов.

Той подчерта, че допълнителните средства, които е поискал да бъдат записани в актуализацията на бюджета, са били гласувани от Народното събрание по предложение на Продължаваме промяната, а не от неговата партия. Регионалният министър посочи и че до момента не е сключил нито един нов договор, а става дума изцяло за плащания по контракти, които са на правителството на ГЕРБ.

„Проблем е говоренето по този начин. Парламентът прие плащането на тези милиарди под натиск на ПП. И да имаш наглостта да говориш, че ние сме ги искали... Караджов и да иска и половин стотинка не може да даде“, каза  Тошко Йорданов.

Според него външни дипломати са казвали какво да прави Кирил Петков, за да заобиколи договора с Република Северна Македония (РСМ).

"През цялото време заедно с Весела Чернева се опитват да заобиколят коалиционно споразумение и да вдигне ветото пред Северна Македония, без те да се изпълнили нищо", добави той и обясни, че това е видно от паметни записки, с които разполагат в МВнР.

По думите му "това са записки на чужди дипломати, които са цитирали Кирил Петков с обещание, че ще бъде вкаран паралелен процес, който не е в преговорната рамка".

По повод идеята на премиера Кирил Петков да търси подкрепа за кабинета от страна на 12 депутати от ИТН, Йорданов коментира:

"Интересно ми е как ще намери 12 предатели в ИТН."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2744

11

AAA

09.06 2022 в 06:51

Чалгарите са троянския кон на Борисов в правителството! БОКЛУЦИ

5827

9

pisnamiotmutri

08.06 2022 в 22:54

За Караджов и във фейса си му има видеа доказващи че лъже. Ама то ИТН си лъже за спорта лато няма кой да опонира. Свобода на словото къде сио

1236

8

БотоксПутю

08.06 2022 в 22:41

Tози оръфлек, освен, че е нечистоплътен физически, такъв е и духовно - чалга селяндур без собствено мнение.

1973

6

autogentile

08.06 2022 в 20:56

Я, пуделът на Слави можел да лае… Бреййй!

9347

5

Анализи

08.06 2022 в 20:27

Тоше много си прост. Колкото до крадеца то е очевидно, че далаверата е при теб.Жалко за глупавите българи, които ви се доверие

-240

4

редовно четящ

08.06 2022 в 20:26

Предлагам в знак на протест всички депутати от итн да дарят заплатите си за сиропиталищата в България!

9347

3

Анализи

08.06 2022 в 20:21

Тоше много си прост. Колкото до крадеца то е очевидно, че далаверата е при теб.Жалко за глупавите българи, които ви се доверие

1810

2

Maxim

08.06 2022 в 20:17

Toшко е марионетка на слави, а слави е марионетка на ДПС - руската пета колона, от това по-ясно няма.
 
X

Да помогнем на украинските деца!