Теменужка Петкова остава министър поне още седмица

OFFNEWS 27 февруари 2018 в 14:23 3482 3

Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова остава на поста си поне още седмица. 

Това се разбра след заседанието на коалиционния съвет, което се проведе днес в Министерски съвет. 

Очакваше се днес ГЕРБ и "Обединените патриоти" да обсъдят кой да бъде новият министър на енергетиката. След срещата обаче зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че решението за оставката на Теменужка Петкова и евентуално за нов енергиен министър няма да бъде взето тази седмица.

Цветанов добави, че по време на срещата премиерът Бойко Борисов е провел телефонен разговор с чешкия си колега Андрей Бабиш, за да бъдат предоставени документи по сделката с активите на ЧЕЗ.

"Приет е ангажимент, документите, които ще получим да бъдат използвани в дискусията, която ще се проведе в българския парламент, за да отпаднат абсолютно всички спекулации относно тази сделка, която е извършена на територията на Чехия", добави Цветанов.

До края на седмицата Петкова ще бъде изслушана на съвместно заседание на две от парламентарните комисии - тази по енергетика и тази за контрол на службите за сигурност. 

Петкова подаде оставка миналата седмица, след като се разбра, че познава от 20 години Гинка Върбакова -собственичката на пазарджишката фирма "Инерком", която купува активите на ЧЕЗ в България. Малко след това от Брюксел премиерът Борисов обяви, че оставката ще бъде приета и предстои да бъде обсъдено кой да заеме поста й. 

В правителството поста на министър на енергетиката е от квотата на ГЕРБ. За евентуални наследници на Петкова се спрягат имената на  зам.-министъра й Жечо Станков, както и на двама депутати от ГЕРБ - Валентин Николов и Делян Добрев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

2

рамбо

27.02 2018 в 15:18

Отново ще гледаме сериала с подаване и неприемане на оставка. Тази сапунка вече толкова се изтърка от употреба, че се съмнявам дали и "онези" 80% от електората биха повярвали.