Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Цветанов събра 70 хил. лева от даренията за юбилея, ще строи център за аутисти

OFFNews 10 април 2015 в 12:45 7398 7

Снимка Цветан Цветанов/ Фейсбук

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов събра 70 000 лева от дарения по време на тържеството по случай 50-ия му рожден ден.

Цветанов поиска предварително от гостите на тържеството да донесат вместо подарък пари, които ще бъдат дарени за благотворителност.

Елитът на властта, повече от 90 кметове на ГЕРБ, областни управители, министри от кабинета, бизнесмени и дипломати почетоха тържеството за 50-ия юбилей на шефа на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. На тържеството в сряда вечер по случай рождения ден на зам.-председателя на ГЕРБ в "Скай плаза" в НДК бяха премиерът Бойко Борисов, президентът Росен Плевнелиев, председателят на парламента Цецка Цачева.

Основната част от събраната сума - 50 000 лева, ще бъдат дарени за изграждане на дневен център за деца с аутизъм, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Сградата ще се намира в квартал „Горубляне“ в столицата.

Зам.-председателят на ГЕРБ е взе решение част от парите – 10 000 лева, да бъде дарена за саниране на училището в село Медени поляни (Община Сърница). Цветанов обеща местното школо да бъде санирано по време на предизборната кампания за кмет и общински съветници в Сърница. Останалите 10 000 лева председателят на ПГ на ГЕРБ ще дари за подпомагането на провеждането на „Международна купа по планинско бягане за младежи и девойки“, която ще се състои на 26 юни 2015 година.

Цветан Цветанов изрази надежда примерът му да бъде последван и призова всеки, който има възможност, да подпомогне каузата за създаването на дневен център за деца с аутизъм с SMS с текст DMS AUTISM на номер 17 777.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови