Цветанов: Пеевски не ми пречи в парламента, сценарий ГЕРБ и ДПС е невъзможен

OFFNews 14 юни 2015 в 08:49 1597 5

Сценарий ГЕРБ и ДПС е невъзможен. В парламентарната дейност не пречи нито един народен представител, не искам да коментирам нито Делян Пеевски, нито Георги Кадиев, нито Велизар Енчев. Това заяви Цветан Цветанов, председател на групата на ГЕРБ в парламента, по повод изказването на премиера Бойко Борисов, че "ДПС ще стане подходяща за разговори с другите партии в парламента, когато Делян Пеевски напусне партията", по Нова тв. 

"Говорил съм с всички представители на парламентарни групи и за нас е важен парламентарният диалог. Никога не съм поставял персонални условия. За мен е важно, когато влезе законопроект в Народното събрание от Министерски съвет, да търсим широката парламентарна подкрепа. С какво смятате, че пречи Пеевски в момента на ГЕРБ? Аз специално за парламента и парламентарната дейност не ми пречи който и да било от нашите политически опоненти, обяви Цветанов.

Той посъветва министър Румяна Бъчварова да не спира преговорите с протестиращите служители на МВР. По времето на правителството на Пламен Орешарски министър Йовчев закри фирмата с БМВ, която беше държавна и носеше пари в системата, подчерта Цветан Цветанов. Той отказа да коментира дали протестът на полицаите има политически елемент, но отчете факта, че по време на протестите срещу кабинета на Орешарски униформените полагаха много часове извънреден труд, който не е заплатен.

Проблемите са много, трябва да се назначат още 200 човека, които да бъдат изпратени на българо-турската граница, каза още Цветанов.

Той обясни, че по времето на Орешарски е отменена заповед за събаряне на незаконни постройки в Гърмен и сега процедурата е започнала отначало. 

Някои лидери на малки партии търсят провокацията, за да привличат внимание. Така Цветанов пък коментира изказване на лидера на ДСБ Радан Кънев, че ГЕРБ ще има подкрепа на ДПС за вота наесен. ГЕРБ издига самостоятелни кандидати за кметове, но в местните избори има и мажоритарен елемент, обясни Цветанов. 

Той поздрави Сергей Станишев за избора му за лидер на ПЕС, "защото той е българин", а на забележката на водещата, че е станал много благ, коментира: Човек като стане на 50, става по-мъдър. 

Проблемът е в липса на диалог между всички политически формации, а това, че някой е поставил въпросът КОЙ на сградата на Народното събрание и други сгради, е едно напомняне. Но държавата вече е успокоена, обяви Цветанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови