Цветанов: Пеевски не ми пречи в парламента, сценарий ГЕРБ и ДПС е невъзможен

OFFNews Последна промяна на 14 юни 2015 в 08:49 1191 5

Сценарий ГЕРБ и ДПС е невъзможен. В парламентарната дейност не пречи нито един народен представител, не искам да коментирам нито Делян Пеевски, нито Георги Кадиев, нито Велизар Енчев. Това заяви Цветан Цветанов, председател на групата на ГЕРБ в парламента, по повод изказването на премиера Бойко Борисов, че "ДПС ще стане подходяща за разговори с другите партии в парламента, когато Делян Пеевски напусне партията", по Нова тв. 

"Говорил съм с всички представители на парламентарни групи и за нас е важен парламентарният диалог. Никога не съм поставял персонални условия. За мен е важно, когато влезе законопроект в Народното събрание от Министерски съвет, да търсим широката парламентарна подкрепа. С какво смятате, че пречи Пеевски в момента на ГЕРБ? Аз специално за парламента и парламентарната дейност не ми пречи който и да било от нашите политически опоненти, обяви Цветанов.

Той посъветва министър Румяна Бъчварова да не спира преговорите с протестиращите служители на МВР. По времето на правителството на Пламен Орешарски министър Йовчев закри фирмата с БМВ, която беше държавна и носеше пари в системата, подчерта Цветан Цветанов. Той отказа да коментира дали протестът на полицаите има политически елемент, но отчете факта, че по време на протестите срещу кабинета на Орешарски униформените полагаха много часове извънреден труд, който не е заплатен.

Проблемите са много, трябва да се назначат още 200 човека, които да бъдат изпратени на българо-турската граница, каза още Цветанов.

Той обясни, че по времето на Орешарски е отменена заповед за събаряне на незаконни постройки в Гърмен и сега процедурата е започнала отначало. 

Някои лидери на малки партии търсят провокацията, за да привличат внимание. Така Цветанов пък коментира изказване на лидера на ДСБ Радан Кънев, че ГЕРБ ще има подкрепа на ДПС за вота наесен. ГЕРБ издига самостоятелни кандидати за кметове, но в местните избори има и мажоритарен елемент, обясни Цветанов. 

Той поздрави Сергей Станишев за избора му за лидер на ПЕС, "защото той е българин", а на забележката на водещата, че е станал много благ, коментира: Човек като стане на 50, става по-мъдър. 

Проблемът е в липса на диалог между всички политически формации, а това, че някой е поставил въпросът КОЙ на сградата на Народното събрание и други сгради, е едно напомняне. Но държавата вече е успокоена, обяви Цветанов. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.06 2015 в 13:22

Не знам за държавата, ама на мен не ми е спокойно. Ако не се промени нищо видимо във функционирането на спокойната държава няма така да я караме ми се струва....А иначе аз съм за еволюцията. Представяте ли си пък тези, дето са за революция?

14.06 2015 в 10:33

цветанов за пореден път показа,че е по-умен от б.б. и за пореден път го вади от калта

14.06 2015 в 10:06

Като прочетох за проблема на САЩ с паспорти и визи се чудех какво ли прави Цвъцко, който беше толкова загрижен да станат българските паспорти, докато носеше ръкавели на американска служба, че нареди на съда да приключва бързо делата на български изобретатели, че да не се пречи на паспортите. Обаче следите остават... пък и Цвъцко е много късен преди него беше Соломон Паси с електронните визи за Русия и това явно е основното направление, защото миналата седмица бяха отмъкнати милиони лични данни на хора в САЩ проверявани за допуск до секретна информация. В този момент дори свинеподобния е удобна сянка да се скрие Цвъцко, нищо че грухтя срещу него в миналото народно събрание.

14.06 2015 в 09:10

ДОКАТО НЕ БЪДЕ ОСЪДЕН ТОЗИ ЧОВЕК ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА СМЯТАМ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА. ЗА МЕН ТОЙ Е ЕДИН НИСКОГРАМОТЕН КОРУМПИРАН КРАДЕЦ, КОЙТО УМЕЛО С ХИТРОСТ КРЕПИ МОДЕЛА #КОЙ.

14.06 2015 в 08:52

проблемът не е дали пеевски пречи на цвъки, а че цвъки и пеевски пречат в парламента.

не ви е мястото там.