Борисов: ДПС ще стане подходящ партньор, когато Пеевски го напусне

"Не съм толкова дебел, Комарницки що не дойде да ме види на тенис турнира"

OFFNews 08 юни 2015 в 08:32 10128 39

15 години ме имитират, на чужд гръб е лесно да се смееш. Така премиерът Бойко Борисов коментира Фейс Бойко на Ненчо Балабанов по Нова тв. 

Ще има конфискация на къщи в Игнатиево. Два имота с две къщи са запорирани там, но и в Бояна и Драгалевци сигурно ще видим още по-големи къщи, издигнати с парите на "социално слаби" или на хора, които никога не са работили", заяви Борисов по повод палатите на крадците във Варненско. Той подчерта, че не трябва да се фокусираме само върху ромите. 

Главният прокурор в България не е подчинен на никого, също както и в Румъния, категоричен бе Борисов. Какво би станало, ако сложим още един независим над него, попита риторично той. "Не сме избрали ние Сотир Цацаров. Избра го Висшият съдебен съвет. Ако го бях избрал аз, нямаше да ни разкарват с Цветанов", заяви Борисов. Според него трябва да се избере нов ВСС. 

Тази година сме събрали 2 млрд. повече в бюджета, каза още премиерът. 

Патриотите, реформаторите и АБВ са във властта, защото ДПС гласува данъците с нас, ако те бяха в пленарна зала нямаше да се налага Движението да ни подкрепя, коментира Борисов. Той заяви, че при липса на подкрепа ГЕРБ щял да излезе от властта. Не трябва да се слага ДПС като брошка на ГЕРБ, редно е да го признаят, каза още Борисов. 

17 години, братко, три пъти избирахме президент, не се кандидатирам и повтарям, че искам да ми върви правителството и да си изкараме мандата, отговори той на въпрос дали ще се включи в надпреварата за "Дондуков" 2. 

ДПС ще стане подходяща за разговори с другите партии в парламента, когато Делян Пеевски напусне партията. Кога - това си е техен проблем, каза той. Сега няма кой да им каже "Добър ден" в НС, много са трудни за партньор, обясни Борисов. 

За 4 години имам 4 срещи с Цветан Василев, уточни Борисов. Пламен Орешарски и Петър Чобанов са виновни за случилото се в КТБ, категоричен бе той. 

"Заработва си хонорарите благодарение на мен. Добър е, безспорно, но аз не съм толкова дебел. Да беше дошъл да ме види на тенис турнира", коментира премиерът карикатурите на Христо Комарницки. 

Кметовете на ГЕРБ за големите градове са ясни. Борисов отсече, че Лиляна Павлова няма да е сред кандидатите на вота. "Данчето Фандъкова се спрява много добре в София, няма конкуренция. Портних е за Варна, Митко Николов за Бургас, Тотев в Пловдив...", обобщи Бойко Борисов. 

От 15 години не съм влизал в магазин, ако ми трябва нещо, пращам детето или..., призна си министър-председателят. Нямам кредити, заплатата ми стига, имам си къща в Банкя, разказа още той. 

"Последно излъгах министър Москов. Той много обича да се хваща на бас за футболни мачове. Вече 6-7 бутилки съм спечелил. Ама виж какво е да си здравен министър - заедно с бутилката ми слага в пликчето лекарство за черния дроб. Но аз не пия", допълни Борисов.

Борисов определи Николай Бареков като европейски политик, Лютви Местан като опитен политик, а Радан Кънев като млад и обигран.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!