Цветанов оставал с огорчение в ръководството на ГЕРБ

Елица Мартинова 11 декември 2013 в 12:08 6323 34

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

 

"Разбира се, че всеки който е в ръководството и аз, защото заемам висок пост - на зам.-председател,  носим отговорност за това, което се случи днес. Аз също нося отговорност и затова съм много огорчен, защото тези колеги досега по никакъв начин не са изразявали различно мнение от това, което се прави. "

Това заяви в кулоарите на парламента зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в коментар по това, че вчера втори депутат напусна парламентарната група на ГЕРБ.

Бившият вицепремиер вижда положителни страни в това, че партията му е в опозиция, защото в такава ситуация "се вижда кой с какви намерения е бил, кой действително е лоялен към каузата ГЕРБ и към политиката на ГЕРБ".

Подобна теза изрази вчера във Facebook и лидера на бившите управляващи Бойко Борисов. По думите му чрез отцепниците партията се пречиства. В коментара си в социалната мрежа експремиерът посочва още, че в ръководството на ГЕРБ са нужни промени:  Случващото се още веднъж ми затвърждава извода, че и изпълнителната комисия, и ръководните структури в ГЕРБ трябва да бъдат обновени с нови лица и доказани експерти и професионалисти с модерна визия за управлението на страната, което ще предложа на конференцията през февруари.

Попитан дали се чувства застрашен, Цветанов отрече категорично и посочи, че понася отговорността си, като застава пред медиите и обяснява ситуацията си в партията. Той обаче коментира, че не се чувства пряко отговорен за отцепниците, защото подчерта, че те не са били негови кандидатури, а предложения на местните структури.

"Отговорността се понася по начина, по който заставам пред вас и говоря, както говоря с всички структури в цялата страна. Никога по никакъв повод не сме имали зависимости с всички тези лица, които са номинирани за депутати. Самият факт, че двама депутати излизат, нали се говореше преди, че Цветанов държи всички в някаква зависимост, не. Това са отговорни хора, които са предлагани. Това, че са преценили да не отстояват принципите, за които са ги избрали, е друго", каза Цветанов.

На въпроса дали очаква ново разделение в групата Цветанов коментира:  "Четох вестниците. Колегите идват и се смеят, и се забавляват, че спрягат имената им, само за да се запълнят страниците на някои вестници."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews