БСП и ДПС не разчитали на отцепниците, в "Атака" не злорадствали

Нели Чолашка 10 декември 2013 в 12:52 2548 2

Депутатите.
Депутатите.

 

Депутатите от БСП и ДПС бяха категорични в коментарите си, че отцепилите се от ГЕРБ народни избраници няма да се включат в техните партии и всъщност въобще не разчитат на техния глас. От "Атака" пък обявиха, че не са учудени, но не злорадстват.

Днес групата на ГЕРБ напусна втори човек - Светлин Танчев, след като миналата седмица групата се раздели с Георги Марков. Така депутатите от ГЕРБ намаляха от 97 на 95.

"В ГЕРБ си имат тежки противоречия от самото начало. Четири години поддържаха ред в партията с методите на Цветанов, а в момента тези методи са неприложими, защото Цветанов няма тази власт и групата се разлага", обяви в кулоарите на парламента Антон Кутев от левицата. 

Кутев обяви, че не познава новия отцепник от ГЕРБ и мисли, че дори не е говорил с него досега и не вижда какво общо може да има той с БСП. 

"За мен тези хора, които са се отцепили от групата на ГЕРБ, са независими. Те и по правилник не могат да бъдат други и такива ще си останат.

Те ще решават как да гласуват. Лично аз съм убеден, че предложенията ни са смислени, че политиката, която водим, наистина е социално ангажирана и е добра, и няма да ме учуди, ако някой от тях ни подкрепи", коментира още Кутев. 

"Втори случай – това показва тенденция, показва явно някакви назрели процеси, които явно текат в парламентарната група на ГЕРБ", каза депутатът от ДПС Четин Казак.

От наша страна няма никаква намеса и никакво участие в тези процеси, уточни той.

Казак твърди, че напускането на Танчев в било изненада. По думите му заслужава внимание фактът, че за толкова кратък период от време втори народен представител от ГЕРБ напуска парламентарната група. 

"Атака” не потрива доволно ръце от това, което виждаме, защото зад всеки един от тези депутати, стои волята на хиляди избиратели, обяви в кулоарите зам.-председателят на "Атака" Павел Шопов.

Лидерът на националистите Волен Сидеров отдавна обвинява ГЕРБ за разцепването на парламентарната група на "Атака" в миналия парламент.

„Това никога не е в полза на парламентаризма и демокрацията. Ако е в полза на определени политически сили, това е късогледа практика. Сега се случва с тези, които бяха въвели предателството в миналия парламент като постоянна практика.

ГЕРБ постигна небивали висоти в това отношение, бяха разработили стройна и безотказна технология по купуване на депутати. Ние ги предупреждавахме, че политическата надменност и политическото безочие ще се върне към тях и какво виждате, това се случва.

Когато „Атака” предрича за нещо, то винаги се случва. Още в миналото Народно събрани беше почнало да се случва в ГЕРБ”, коментира Шопов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews