Quantcast

Цонева ще съди Яне Янев за твърдението, че "Протестна мрежа" е на Костов

OFFNews Последна промяна на 13 август 2014 в 08:35 9410 15

Антоанета Цонева

Антоанета Цонева, председател Институт за развитие на публичната среда и едно от лицата на "Протестна мрежа" обяви пред Нова телевизия, че ще съди лидера на РЗС Яне Янев заради твърдението, че "Протестна мрежа" обслужва интересите на бившия лидер на ДСБ Иван Костов. 

Тя призова лидерът на РЗС да извади документи, които доказват, че е получавала финансиране от Костов.

Цонева обясни, че "Протестна мрежа" е неформална структура от хоризонтален тип. Тя поясни, че всички действия на организацията се самофинансират от нейните членове. Блогърът Иво Божков допълни, че парите идват от дарения.

Лицата на протестите от миналата година обясниха, че всеки от активистите на "Протестна мрежа" работи някъде и така се издържа.

Антоанета Цонева отрече лансираните твърдението, че тя е предложила да има за министър на изборите.

"Бях поканена на такъв пост още в предишния служебен кабинет. Тогава казах на президента, че е по-добре да има изборен борд и той беше създаден", уточни Цонева.

"Протестна мрежа отново е жертва на медийните бухалки от групата на Делян Пеевски", обобщи тя.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.08 2014 в 17:35

До 15-неразбрал: "Представителят" на Протестна мрежа в РБ е член на ДСБ - Иво Божков и като такъв просто е член и на РБ! Компренде?

14.08 2014 в 17:19

Протестирам от самото начало на миналогодишните протести но, не мога да кажа, че тези нешастници от "Протестна мрежа ме представляват .Как така се оказа, че имате представител в листите на РБ, като не сте от хората на червение Костов?
Хайде,У ЛЕВО !

13.08 2014 в 16:40

Kostov ot 13 godini ne e w upravlenieto na durjavata, no pak toy e winoven za vsi4ko. Navremeto kazaha, 4e ubi dete.

13.08 2014 в 12:14

„Протестна мрежа се издържа сама, с лични средства на членовете си”, обяви днес протестърът Иво Божков.
Колежката му Антоанета Цонева пък се зарече да съди Яне Янев, който поиска финансирането на прословутата „Протестна мрежа” да стане прозрачно и намекна за връзки на Цонева с Костов и КТБ.
Това, естествено, се случи в ефира на Нова телевизия, за която Цонева, Асен Генов, Божков и сие са абонирани. Както и за реципрочното ефирно пространство в сутрешния блок на Би Ти Ви.
„Жертва сме на медийните бухалки на Пеевски”, проплака г-жа Цонева, което прозвуча странно: да се обявяваш за жертва на медиите, при положение че имаш на постоянно разположение двете най-големите електронни медии в България – Нова и Би Ти Ви, е, меко казано, несериозно.
Янев внася сигнал в прокуратурата за неясните парични потоци, обслужващи „Протестна мрежа”. Същото направи преди няколко месеца и Бареков. Засега прокуратурата мълчи. Страхува ли се? Имунизирани ли са „протестърите”, които постоянно ровят в чуждите пари, от проверка на техните?
ПИК продължава да пита: какво работят Антоанета Цонева, Асен Генов и останалите? Кой ги издържа? Имат ли трудови договори, фирми? Какво е образованието им, какъв е професионалният им опит, та се изкарват компетентни по абсолютно всички въпроси в родината ни – от енергетиката, през банките, правосъдието, та чак до медиите? И къде все пак е офисът на „Протестна мрежа”, кой е телефонният им номер, докога ще продължават да битуват в полулегално състояние? Ще публикуват ли финансови отчети за дейността си? А списък на дарителите си?
Докато чакаме прокурорите да благоволят да се раздвижат, ще припомним факти и данни за част от парите на протестърите, появявали се в медиите.
И така, коя е вездесъщата Антоанета Цонева, за която се говори, че кадрува в служебния кабинет на Близнашки?
Цонева е председател на Управителния съвет на сдружение „Институт за развитие на публичната среда” - София. От 2001 до 2004 г. е била омбудсман на столицата от квотата на ДСБ на Иван Костов.
Влиза в Изборния борд, който създадоха Плевнелиев и Марин Райков при предишното временно правителство през 2013 г..
На сайта на сдружението, което оглавява, са изредени партньорите, разбирай – спонсорите: Фондация „Америка за България”, Тръст за гражданското общество в Централна и Източна Европа, Балкански тръст за демокрация, Фондация „Институт Отворено общество” - София, и Работилница за граждански инициативи.
По някаква случайност Цонева е от Разград, откъдето е и добрият президентски приятел Иво Прокопиев. Любопитно съвпадение е и фактът, че са връстници. Тя е отличена като Човек на годината – приз, който раздава Българския хелзинкски комитет (БХК) и който почти винаги се печели от активисти на „мрежата”.
Така например Асен Генов е номиниран от Светла Баева и Тодор Тодоров от БХК за Човек на годината 2011. Асен Генов, Атанас Чобанов и журналистите от „Дневник” и „Капитал” Росен Босев и Спас Спасов са номинирани от БХК и през 2011, и през 2012 г. Като създател на „Гневни млади хора” Асен Генов е открито подкрепян от Антоанета Цонева, която е…също Човек на годината.
Асен Генов е създател на „Гневни млади хора”, на Бойкометър в Politikat.net, мажоритарен кандидат за депутат през 2009 г. в Перник от ПП „Зелените”. За нея пък е известно, че е учредена с представители на „Икономедиа” на Иво Прокопиев.
Проектът „Гневни млади хора” се реализира в партньорство с Института за развитие на публичната среда и Фондация „14-ти януари”.
В интервю за вестник „Преса” от 2012 г. Генов и съучредителят Константин Павлов-Комитата (също известен блогър) казват, че Фондация „14-ти януари” е получила две финансирания – едно от Институт „Отворено общество”, а другото – от Тръста за гражданско общество. Стойността на второто финансиране от тръста е 80 хил. долара. Тоест, само от този донор за 2 години съществуване двамата блогъри са получили 120 хил. долара. Допълнително тръстът изплаща 75 хил. долара по програмата „Киберактивизъм” на Института за развитие на публичната среда на…Антоанета Цонева.
Организацията „Институт за развитие на публичната среда“, която на практика се състои от протестърката Антоанета Цонева, пък е получила близо 200 хиляди лева от фондация „Америка за България“, за да следи за честността на изборите. Справка в сайта на американската донорска организация показва, че Цонева е получила 194 000 лв. за проект с продължителност от март 2013 до септември 2014 г. очевидно с цел да бъде усвоена за наблюдение на предсрочните парламентарни избори през май 2013 г. и на евроизборите на 25 май 2014 г.
На фона на тази гигантска сума, с която би могло да се организира наистина сериозна наблюдателска мрежа в цялата страна и в същото време да се направи мащабна информационна кампания, дейността на „независимия“ наблюдател Цонева е повече от скромна, посочва „Хаштаг.бг”. Няколко кръгли маси, електронен наръчник, който всъщност е нищо повече от адаптиран превод от английски език на материали на ОССЕ и приказки по медиите.
Прави впечатление, че „Институтът за развитие на публичната среда“ е регистрирал едва стотина наблюдатели за евроизборите. Подобна дейност, като извършваната от това НПО, струва пряко сили не повече от 30-40 хиляди лева и то и за двата вота – през миналата година и за евроизборите. Възниква въпросът къде потъват останалите около 150-160 хиляди лева?
Нека да изчислим например какъв би трябвало да е бюджетът за наблюдатели. Дори при най-щедро заплащане на наблюдателите – по 50 лв. хонорар за работата в изборния ден, за 100 души това прави около 5000 лв. Ако към това прибавим и разходи за поне три обучения, дори при най-разгулно харчене на средствата необходимата сума би нараснала максимум до 10 000 лв. С други думи, със сумата от 200 хиляди лева, с каквато се е облажила Антоанета Цонева, могат да се организират и обучат поне 1000 наблюдатели – по 500 в изборите миналата година и 500 за евровота.

13.08 2014 в 09:47

Леле, леле, ако верно туй хистеричното нещо е проект на Костов, много ми падна в очите този човек...Не мога да повярвам...

13.08 2014 в 09:31

Айде съдете и "Афера":
"Вие сте вече роби! Двеста нископлатени помияра Ви разказаха играта за една година! И какво?

вниманиеНазначаването на Близнашки за служебен Премиер на България, връщането на Ваньо Танов в Дирекция Митници, както и кадруването на Президента доказват и потвърждават по безспорен начин факта, че в действителност България е в ръцете на организираната престъпност и по-голямата част от всички държавни служители се използват и са завързани за системата за сървиз и обслужване на безаконието на шепа измекяри, пръкнали се от дебрите на бивши служби, ръководени изцяло от извратеняци.

Правителство за има/нема 2 месеца, Правителство с функция за служебно такова се използва с мълчаливото съгласие на цял един народ за трасиране на интереса на шепа криминални ликета, пред които вие, мои скъпи сънародници, се прекланяте и едва ли не се изпразвате, а жените ви получават оргазъм.
В утрешния ден на Вас ще ви отнемат и малкото останало лично достойнство, защото от Вас нищо няма да зависи. Ще пиянствате, ще ровите в кофите за боклук, ще целувате ръце на дебеловрати бандити, когато ви подхвърлят по някой комат или чашка.
Вие сте вече роби!
Скъпи мои ФБ Приятели, тези, които винаги се пъчите, че избирате България, Вие не избирате България, Вие сте роби, без власт, без воля, Вие не можете да се опълчите на действителността, Вие можете само да приказвате и пишете в интернет, но Вие не сте в състояние да се изправите и да си защитите интереса! Вас ви манипулират, а Вие си мислите, че имате воля! Глупости! Къде Ви е волята?
Двеста нископлатени помияра Ви разказаха играта за една година! И какво? Когато се касае за собствения Ви задник, търсите компромис от закона, но когато се касае за друг, закона е задължителен! Така се ражда корупцията!
Като си биете децата, тормозите кучетата и се смеете на глупавите олигофренски шеги и забележки на изкукали даскалици, на които им носите цветенца и ги наричате будители! Море какви будители, бе аланкоолу, та те а си живи изкукали даскали, внушаващи на Вашите деца в най крехка възраст, че корупцията е всесилна, и закона е на страната на парите и власта! Тия последните осакатяват Вашите деца! А Вие им се радвате!
А добро утро и хубав ден Ви желая, мои, скъпи ФБ Приятели и нещастни роби на мафията.
Янко Хараламбев
Ianko Haralambev"

13.08 2014 в 09:29

Добре това за Пеевски разбрахме! Хайде "Протестна мрежа" да дадат своето мнение за доходите на населението, за образованието, за икономиката, за институциите, анализ на необходимите реформи и най-вече как те трябва да бъдат реализирани! А иначе те сега приличат на кибици и критикари, като нагнетяват неувереност и страх в институциите да взимат решения не под натиск! Да те са кадровиците в държавата, достатъчно е вече да те оплюят и си свършен, ако това е целта, то те я постигнаха! И какво се оказа батака стана още по-голям.

13.08 2014 в 09:26

А ето им материалче за съдене на ПИК:
"Сутрин, обед и вечер - денонощно, по всички медии и в целия Фейсбук, "Протестна мрежа" питат, критикуват, настояват, призовават. Искат ревизия на този и онзи. Чудят се откъде са му парите, какви са му кредитите. Оценяват морала му.

Търсят сметка за това или онова назначение. За този или онзи проект (вчера се оказа, че са компетентни и по "Южен поток") По комисарски размахват пръст, а от седмица съвсем са наперили гребен - нали правителството си е тяхно, на "протеста", имат си собствен вицепремиер и правосъден министър, премиерът скачаше с тях на площада, че и озвучителят им Виктор (от естрадното дуо Стоян и Виктор) се дореди до зам.-министърски пост в културата...

Добре е да се пита, ревизия е нужна по всяко време и всекиму. Съвсем според болшевишките повели на другарите Троцки и Дзержински. Защото класовият враг не спи...

Кога обаче госпожите, госпожиците и господата от "Протестна мрежа" ще благоволят да кажат нещо и за себе си? За своите финанси, за своя морал? За връзките си с Костов, американските фондации, кръга "Капитал", за факта, че са акционери в КТБ.

На мен, да речем, ми е много интересно какво работят Асен Генов и Антоанета Цонева и откъде се издържат вече цяла година. На трудов договор ли са, плащат ли осигуровки, кой им дава заплатите, частници ли са, имат ли работно време, откъде са доходите им. И остава ли им време изобщо да работят от протести, декларации, подписки и ежедневно търчане между телевизионните студиа на Би Ти Ви и Нова телевизия?

Как оцеляват чисто физически, с какво се хранят, от въздуха ли? Аз не знам, а вие? Защото досега, поне официално, не съм чувал да се плаща за протести, участия в медии и подаване на сигнали в прокуратурата.

И друго любопитно - какви са по професия, какво е образованието им, професионалната им кариера, бекграунда? Какви са успехите им в кариерата, откъде дойдоха?

Този въпрос е важен, за да определим границите на компетентността им. Пък и синдромът "Христо Иванов" - лишеният от адвокатски права протестър, който сега ще води заседанията на ВСС и ще определя новия шеф на Върховния касационен съд, е още пресен...

Какво разбират, примерно, от "Южен поток", правосъдие или медии? А от банково дело? Експерти ли са в някоя от тези области, че претендират да са последна инстанция? Или са се вживели в ролята на Народен съд, шумкари, слезли от Балкана дни преди Девети, за да узурпират властта и да се разправят с идеологическия противник?

Девети и без това наближава. Време за разплата, време за отговори. Време е и полулегалните да излязат на светло. Стига партизанлък, щом имаш претенции да управляваш държавата!

Какво изобщо е това "Протестна мрежа"? Има ли някаква формална регистрация, подава ли публични финансови отчети? Къде му е офисът, адресът, телефоните... Последното със сигурност го няма, тъй като съм търсил и не съм откривал никъде.

Призовавал съм преди, и пак ще призовавам - Цонева, Генов и сие, покажете си парите, преди да броите чуждите."

13.08 2014 в 09:22

Я да вземе да съди и Митьо Гестапато за казаното от него:
"Зад Протестна мрежа стои така нареченият кръг "Капитал" и креативността на Иво Прокопиев. Той е добър бизнесмен, но в последно време започна да се изживява като човек от политиката. А който сменя профила си, търпи рано или късно неуспех. Протестна мрежа се опитва да налага диктат на обществото и да посочва кое е добро и кое е лошо, кое е ценно и кое - честно", каза пред ПИК бившият началник на Шесто управление на ДС, а сега издател, университетски преподавател и общественик Димитър Иванов. Според него обществото трябва да знае как е структурирана Протестна мрежа, за да може да дава по съд, и кой се прикрива зад нея като гражданска структура...."