Цонев: Ако медийният чадър е престъпление, доста студия и медии ще обезлюдеят

OFFNews 17 февруари 2014 в 11:48 2257 2

Ако медийният чадър е престъпление, мисля че доста студия и медии ще обезлюдеят.

Така депутатът от ДПС Йордан Цонев коментира в студиото на Нова телевизия скандала за срещите между Пеевски и Цветанов.

От писмо на Пеевски до медиите от миналата седмица, стана ясно, че бившият вътрешен министър е искал медиите около депутата да осигуряват медиен чадър над определени криминално проявени личности. В същото време Цветанов твърди, че при тази среща, на която присъствал и главният прокурор Сотир Цацаров, тримата обсъждали общи теми, като отрече всички твърдения на Пеевски.  

„Пеевски разказва как вицепремиерът е оказвал натиск върху съдебната система, за да се случи едно или друго нещо и той е бил свидетел на тези срещи. Това престъпление ли е“ - така Цонев отговори на констатацията на водещите в студиото, че Пеевски е признал, че е разпъвал медиен чадър над криминално проявени лица. „Темата с медийните чадъри засяга много медии. Позволете ми да не влизам в конфликт с всички медии, защото работата на един политик зависи от медиите, взаимосвързани сме в нашата работа и хората искат от нас да бъдем обективни“, каза Цонев.

Той е категоричен, че Пеевски, който не е член на ДПС и е избран в парламента от гражданската квота, не е имал мандат за срещи с Цветанов. На въпрос трябва ли прокуратурата да проверява Пеевски, ако той е участвал в търговия с влияние, Цонев отговори: „На мен ми стана интересно от тези срещи, защото става ясно кой се страхуваше от това г-н Пеевски да стане шеф на ДАНС - Цветанов и управлението на ГЕРБ“.

Според него в случая не става въпрос за търговия с влияние, а „само свидетелство на г-н Пеевски за технологията на управлението на ГЕРБ и по-специално на вицепремиера“. Според него Пеевски не е участвал в тази технология, защото „не е казвал нищо на прокурора и не е оказвал никакъв натиск“.

„Злоупотребата с власт е когато властта я използваш за определени неща. В случая става въпрос за други неща, които аз не мога да коментирам“, каза още депутатът от ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!