ЦИК ще отдели до 4,35 млн. за обслужването на машините за вота

Остава нерешен въпросът с недостатъчния брой устройства за гласуване

OFFNews 11 юни 2021 в 09:56 1515 0

Снимка БТА

ЦИК открива нова процедура чрез пряко договаряне без предварително обявление на обществена поръчка за осигуряване на логистиката и софтуера на машините за парламентарния вот на 11 юли.

До процедурата се стигна, след като стана ясно, че в договора с досегашния доставчик "Сиела Норма" е включена само логистиката и софтуерната поддръжка за вота на 4 април.

Фирмата "Сиела Норма" е единствен възможен изпълнител на поръчката от новата процедура, чиято максимална прогнозна цена е 4,35 милиона лева.

Остава нерешен въпросът с недостатъчния брой машини за парламентарните избори на 11 юли. Засега в ЦИК са постъпили две оферти - от "Сиела Норма" за 15 милиона лева, и от "Панев" ЕООД, за чиято оферта ЦИК още не е обявила подробности. Комисията обяви, че цената на "Сиела Норма" е твърде висока. От фирмата обясниха това с поскъпнали със 75% устройства от април досега и с повишаване на разходите за логистика поради кратките срокове, както и с с факта, че в новата поръчка освен парламентарните избори са включени и президентските.

Със или без нови машини, изборите ще се проведат и ще са законни, увериха от ЦИК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews