ЦИК глоби Волен Сидеров заради 'гей' и 'ма' в Референдум

OFFNews Последна промяна на 02 октомври 2019 в 21:47 6667 3

ЦИК глобява лидера на Атака Волен Сидеров за нарушение на условията и реда за провеждане на предизборната кампания в предаването "Референдум" по БНТ. 

Централната избирателна комисия е взела решението да санкционира Сидеров след сигнал от СЕМ, от Ангел Джамбазки, кандидат за кмет на София от ВМРО и БНТ. От телевизията са приложили CD със запис от излъченото снощи предаване „Референдум“.

Трите сигнала са обединени, а ЦИК приема, че "в хода на предаването председателят и представляващ националния предизборен щаб на партия „Атака“, и кандидат за кмет на Столична община господин Волен Николов Сидеров използва непристоен език по адрес на останалите участници в диспута и по отношение на водещия на предаването „Референдум“. Видно от аудиовизуалния материал господин Сидеров, нарушавайки регламента на провеждане на диспута, не позволява на останалите участници да отговарят на поставените от водещия въпроси, както и отправя нападки към господин Юлиан Ангелов, представител на националния предизборен щаб на „ВМРО – Българско национално движение“, господин Ангел Джамбазки, кандидат за кмет от същата партия, и господин Красимир Каракачанов, представляващ партия „ВМРО – Българско национално движение“, включително и към водещата на предаването, пише още в решението на ЦИК. 

Господин Волен Николов Сидеров използва квалификации, като „гей“ и „водещ гейпарада“ по отношение на господин Джамбазки, обръщението „ма“ към водещата и към останалите две участнички в предаването. По отношение на господин Каракачанов, след като му е отнета думата, Волен Николов Сидеров заявява, че същият е откраднал от българския народ 1 милиард лева и ги е предоставил на САЩ. С непристойното си поведение и нападките срещу участниците в диспута, господин Сидеров е нарушил разпоредбата на чл. 183, ал. 4 ИК, по силата на който в предизборната кампания и агитационните материали кандидатите и представителите на партиите и коалициите, местните коалиции и инициативните комитети не трябва да накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите. Нарушена е и разпоредбата на чл. 189, ал. 3 ИК, тъй като с поведението си господин Сидеров е попречил на обективното и справедливо отразяване на проявите на кандидатите и представителите на регистрираните партии и коалиции, участващи в предаването на 1 октомври 2019 г., с което е нарушено правилото за зачитане на тяхната равнопоставеност и значимост в съответствие с правилата, приети от Централната избирателна комисия. 

За това ЦИК оправомощава председателя на ЦИК да състави акт за установеното нарушение на Волен Николов Сидеров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3811

3

Toni2019

03.10 2019 в 20:50

Важното е че пак бяхме засилено облъчени с тази целенасочена провокация от безинтересния злобен старчок Волен. Който е по-наблюдателен може да види и провокациите на водещата както и моментите когато микрофона на слугинчето на Доган бе спрян всеки един от гостите подклаждаше напрежението. Даже Веско се обади няколко пъти за да няма мълчание.

Хляб и зрелища за роби.

2425

2

tania7777

03.10 2019 в 13:21

Руското швестърче ще плати с рубли!

13214

1

XR4

03.10 2019 в 00:41

Няма драма! Макаров ще плати...