"Целта на съдебната реформа е някои политици да влязат в затвора"

Ивайло Анев 21 януари 2015 в 14:53 8084 16

Съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев

"Целта на съдебната реформа не е абстрактна, a да имаме успешния отчет, какъвто имат румънците, а той се изразява в това политици и магистрати да влязат в затвора."

Това каза съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев по време на обсъждането в парламента на стратегията за съдебна реформа.

Лидерът на ДСБ изрази надежда, че тези, които се страхуват от стратегията, ще гласуват против нея, а няма да се въздържат.

Той предупреди, че би било опасно реформата да се разглежда като реформа на кабинета.

„Срещу нас стоят много сериозни сили, те са рожба на наши действия или бездействия“, каза един от лидерите на РБ.

"Трябва да си даваме сметка, че всички сме огромни длъжници на българското общество и на българските граждани", категоричен беше Кънев.  

"Длъжници сме с навика за отлагане на болезнени проблеми. На второ място със склонността към бездействието и подценяването на проблемите в съдебната система, което пролича по време на дебатите в парламентарните комисии. съдебната система има огромен корупционен проблем", допълни той.

По думите му отлагането и бездействието днес се приравняват на злоумишлена намеса върху системата.

"Длъжници сме поради дългогодишна и умишлена политическа и корупционна намеса в съдебната система. Нещо, което казваме в прав текст. Защото ако истината не бъде изречена, грехът няма и да бъде поправен", заяви реформаторът и допълни, че според него държавата е достигнала момента, в който никой не може да се прави на разсеян по темата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!