"Целта на съдебната реформа е някои политици да влязат в затвора"

Ивайло Анев Последна промяна на 21 януари 2015 в 14:53 7500 15

Съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев

"Целта на съдебната реформа не е абстрактна, a да имаме успешния отчет, какъвто имат румънците, а той се изразява в това политици и магистрати да влязат в затвора."

Това каза съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев по време на обсъждането в парламента на стратегията за съдебна реформа.

Лидерът на ДСБ изрази надежда, че тези, които се страхуват от стратегията, ще гласуват против нея, а няма да се въздържат.

Той предупреди, че би било опасно реформата да се разглежда като реформа на кабинета.

„Срещу нас стоят много сериозни сили, те са рожба на наши действия или бездействия“, каза един от лидерите на РБ.

"Трябва да си даваме сметка, че всички сме огромни длъжници на българското общество и на българските граждани", категоричен беше Кънев.  

"Длъжници сме с навика за отлагане на болезнени проблеми. На второ място със склонността към бездействието и подценяването на проблемите в съдебната система, което пролича по време на дебатите в парламентарните комисии. съдебната система има огромен корупционен проблем", допълни той.

По думите му отлагането и бездействието днес се приравняват на злоумишлена намеса върху системата.

"Длъжници сме поради дългогодишна и умишлена политическа и корупционна намеса в съдебната система. Нещо, което казваме в прав текст. Защото ако истината не бъде изречена, грехът няма и да бъде поправен", заяви реформаторът и допълни, че според него държавата е достигнала момента, в който никой не може да се прави на разсеян по темата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.01 2015 в 02:13

Най-после някой да каже ИСТИНАТА. Първа стъпка от решаването на проблема е неговото дефиниране. Браво! Давайте наш'те. Зад вас сме. Само чакаме да ни призовете.... дано не се стига до там...

21.01 2015 в 20:46

Ако се случи такова чудо като нормална съдебна система, дали приятелката на Радан Меглена Кунева - Пръмова, няма да раздели първо и второ място с Иван Костов. Тези не са просто за затвора, а за публична екзекуция.

21.01 2015 в 20:26

Подготвих си нещо като реч и тема за коментар по тази статия , но прочетох вашите мнения и ще кажа само:
-Такива като Радан(ако не излезе Дявол) и такива като Москов (виж предните скоби) само трябва да се множат в Парла(пан)мента.
С едно мнозинство от РаданМосковци и гадовете ще си отидат по затворите и работа за строителите, които ще градят килии !
На всички нас, ще ни излезе по-евтино за 100 години напред ако ги храним "на топло" отколкото да продължават,да ни крадат и унижават!

21.01 2015 в 19:54

Кънчо путкомайнов не че нещо ама обикновенно всички роптаещи срещу визкултурника които аз познавам са бивши или настоящи престъпници, дето реват колко е нестправедлив въпросния и как подслушвал и как бил гестаповец. Та въпросът ми към теб е - да не би да си си лепил газъ с тиксо заради него в кауша че ревеш баш кат ебан ?

21.01 2015 в 19:29

Кандидати за бай Ставри:костов,тодор вълчев,милен велчев,алчното царче,тиквоний,хърсев,искров,герговци,тимаджийчета и много други.Народът чака.

21.01 2015 в 19:28

Гъзът ми засвири от кеф чак

21.01 2015 в 18:20

Радане,това може да е резултат ,но не и цел.Целта е широка и комплексна,а именно да отвори вратата на истински гаранции на справедливостта и да затвори вратата на корупцията и беззаконията.Ако не знаеш къде отиваш,стигаш до никъде..или до Бай-Ганьовсия вариант да се гоним по нашенски в зависимост от това ,кой е на власт..

21.01 2015 в 18:20

Go,go,go,go!!!!!!!

21.01 2015 в 18:03

"Много магистрати и политици трябва да се тикнат по килиите за дълъг период от време", е много, много, колко много да уточним понятията, много-малко, колкото толкова, ама ни един от досегашните червени боклуци да не остане без раиран костюм, а за някои по-нетърпеливи може направо и дървено пардесю, така ги разбирам аз нещата, ама дума дупка не прави, нали раданчо, лесно е да се словоблудства, а съвсем друго нещо е да си отрежеш клона на който седиш, нали боклуци червени?! Пари за реформи няма, ама пък демокрация е, всеки може да говори каквото си иска и най-вече реформаторите.

21.01 2015 в 16:48

Избързвате Балкански.
Нека първо влезе физкултурникът от училището за деца със специфични потребности във Вършец.
Всяко нещо по реда си.