Цацаров: Радан Кънев се опитва да си плакне устата с прокуратурата

Костов не случи на главни прокурори, Филчев има брилянтна мисъл, твърди обвинител номер 1

OFFNews Последна промяна на 30 януари 2016 в 10:15 6091 22

Сотир Цацаров

"Не сте ли забелязали, че цялата политическа логика, изразена словесно, например на ... - сега някой ще ми каже „той говори като политик“, но аз не мога да мълча, докато ми хвърлят кофи с помия. Цялата политическа логика на говоренето на т. нар. Демократи за силна България, тя е директно насочена срещу българската прокуратура, защото на някой, бил той вдъхновител, бил той, щях да каза задкулисен, ама тази дума хайде да я спестя, техен ментор това му е мрачен спомен от миналото. А на други такива млади, като Ленин, ама преди да мине с влака, немския, да влезе в Русия, още в зората им е много важно да имат противник и да крещят „този е лош“, „тези са лоши“. Въпрос на политическа пропаганда."

Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред Нова телевизия.

Трябва ли главният прокурор да мълчи, ама не заради него самия, а заради колегите си прокурори, когато Радан Кънев се опитва ежедневно да си плакне устата с това? Аз не съм поставен тук, за да мълча. Аз не съм главен прокурор, за да виждат в мен моите колеги един мълчалив съгласител на тези приказки. А Иван Костов, той, да кажа думите на Никола Филчев, „не случи на главни прокурори“, каза Цацаров.

А защо да не цитирам Филчев? В библиотеката отзад има две книги на Никола Филчев. Говорим за решенията на Филчев като съдия във Върховния съд. Няма някой, който може да ми каже, че това не е брилянтна мисъл. Ако някой ми го каже, защото примерно и Радан Кънев е юрист, ще трябва да си предаде дипломата на вторични суровини, заяви главният прокурор.

Аз мисля, че при Христо Иванов имаше доста голяма разлика в поведението, начина на говорене, дори използваните, ако щете, думи, в зависимост от мястото, където това ставаше. На тази маса (в кабинета на главния прокурор - б.р.) ние сме говорили с него и не само с него. На тази маса ние сме говорили и с Радан Кънев, съвсем експертно, като колеги, без каквито и да е нападки и с доста, хайде така да я кажем, много прагматична насока на разговора. Когато хората излязат на парламентарната трибуна, нещата са различни. По стечение на служебното си положение аз съм присъствал и на разговори между г-н Иванов и премиера. Има разлика между публичното поведение и в поведението в премиерския кабинет, но не искам да изпадам в неща, които някой ще каже, че са интриги, каза главният прокурор.

Независимо от всички укори, струпващи се срещу ВСС, подкрепям становището им да не подадат оставка. Това и юридически не е възможно, заяви още Сотир Цацаров.

Видях само един, който не подкрепи декларацията на ВСС, но и той не си подаде оставката, добави Цацаров.

Записите между Румяна Ченалова и Владимира Янева са пуснати услужливо, според съответната конюнктура. Записите не са СРС, те са манипулация, която определени сили, част от които играят активно в политическия спектър, използват да дестабилизират ситуацията, коментира Цацаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.01 2016 в 14:58

Тлъст, продажен, нагъл, безсрамен, безочлив, циничен, нахален, дебелоок, арогантен, самонадеян, лъжлив, тъп, мерзък, отвратителен, гаден ... това е глав-прокурора на държавата. Дава за пример един убиец (Филчев), покрит от аверите си, останал неразследван, използвал "брилянтната" си мисъл за престъпления срещу държавата.

30.01 2016 в 14:31

Ало, минусджиичета жалки. Явно сте толкова незначителни обществени субекти, че и съд даже не сте виждали. Е, аз съм и мога да ви кажа, че прокурорите отдавна изяждат хляба на адвокатите. Обвиняемите се разбират направо с тях и чиста работа. Вместо държавно обвинение, имаме държавна защита на престъпниците. Прокурорът обявява брутната цена, в която от една страна е той, а от друга е съдията по делото, на когото посредничи. Обвиняемият плаща и изведнъж се оказва бистър като сълза.

Квотата за осъдени пък запълват с кокошкарите, които не могат да си платят и системата работи та се къса.

30.01 2016 в 14:27

Диана Найденова редна „услужливо“ интервю със Сотир Цацаров. Не го попита за поръчанато „опраскване“ на Цв.Цв.
Нещо много се е бъзнал Сотир Цацаров за нашето определение за „упражнението“ с „Шоуто на Ченалова“. И като заповтаря „упражнението, упражнението, упражнението“, едва се спря. Изявата на С.Ц. в ефира на Нова тв на запис щеше да бъде класически кризисен пиар, ако не беше върховна глупост.

Докладът на ЕК е унищожително критичен срещу главния прокурор. И той вече не е толкова агресивен в изказа, раздава го мелаим, мелаим. В същото време се жалва за „помията“ срещу него в „Капитал“, но мълчи за „шишковите дописници“. Що така, Цацаров? Страхува ли Ви Делян Славчев Пеевски?!
Диана Найденова редна „услужливо“ интервю за пример със Сотир Цацаров. Не го попита за поръчанато „опраскване“ на Цв.Цв. Главният прокурор заговори за медийните изяви и разпитите на Румяна Ченалова. Пак щели да я разпитват. И, о, небеса, Делян Пеевски също щял бил да бъде разпитван, ти да видиш, като свидетел.
На това място Диана Найденова задължително по стандартите на професионалната журналистика трябваше да попита Сотир Цацаров за мегаскандала с твърдението на Румяна Ченалова, прозвучало в четвъртък в „Шоуто на Слави“, когато тя разказа как Цацаров уж бил казал на Янева, че за да остане на позицията си, Цв.Цв. трябвало да бъде осъден.
Диана Найденова набута Сотир Цацаров жестоко със срахливото интервю. На фона на скандалните и сензационни твърдения на Румяна Ченалова дружеското, пардон, събеседване между двамката си беше безпримерно блябосване. С.Ц. е в публична и институционална криза. И по-добре да не отваря дума за Румъния. Апропо. Д.Н. и за Моника Маковей не му напомни. Що така, Найденова?
Сотир Цацаров е ясен. Обаче не той е виновен за слугинското интервю. Както и за мълчанието за поръчаното „опраскване“ на Цветан Цветанов. Самият Цв.Цв. гузно мълчи. Бойко Борисов мълчи. Мълчанието на „суеверните“… И все пак – как така рафиниран юрист като С.Ц. не се присети, че мълчанието и липсата на публично опровержение потвърждава казаното пред публика от Румяна Ченалова. И?
Диана Найденова посрами професията. Как я наричат – г-жа „Челюсти“, леле, леле… Нали се сещате за какви сочни журналистически устнички иде реч – „челюсти“, дръжки. Плазмодийна „журналистика“ – на крака при властта. Сгърчена. Гузна. Шлякана. Погнуса и отврат. Потресаващо гадене.

30.01 2016 в 14:09

На главния прокурор не му е работа да коментира политиците, на тях им е работата да коментират. Неговата работа е да съставя обвинения за да влизат виновните в затвора, а не да се губят доказателства и такива като Христо Бисеров да се измъкват безнаказано. При положение че прокуратурата е подвластна на един кръг от хора и само гледа как да ги пази от закона, да се коментират политически изказвания е повече от нахалство.

30.01 2016 в 13:47

16 и ти си командир колкото Тиквата е генерал :Д Не са само Костоваците а всички българи, които не са платени тролове без лично мнение базирано на факти! Герберските тролове само за костоваци спамят.

Общественото доверие в Цацаров е срамно ниско, резултатите му са под зависимост от сараите, а статистиките сочат че сме първи по ниво на корупция в Европа. Какво повече искаш? Също така, от няколко години отчетите за работата на прокуратурата публикуващи се в сайта им спряха. Толкова слугува плондира, че вече престъпниците си позволяват видно да парадират с незаконните си придобивки.

30.01 2016 в 12:59

Ей, нещастници, елеманарните ви похвати, "кой не скача е червен" са ни ясни.

Какви костоваци, бе?! Причината Костов да не е в панделата, където му е мястото е именно "държавното обвинение", наречено прокуратура. Съдът е второстпенен в този процес. Без правосъдие, няма държава, бе глупаци.

Ама като го гледам този къв е сладък, Пепи Белото, дето искаше да слага акцизи на "вредните храни" много лесно може да бъде оборен. Ей, го Сотирчо мамин - личи му, че освен вредни храни друго не яде, обаче за наша зла участ, ни инфаркт, ни инсулт, ни нищо. Не само, че още шава, ами и какви щети нанася...

30.01 2016 в 12:47

Костоваците в строй, плюят ли, плюят и сипят кофите си бездънни с помия.
Е, НЯМА КАК ДА УБЕДИТЕ ХОРАТА, ЧЕ СТЕ ПРАВИ!

С ХРАЧЕНЕ ПО САЙТОВЕТЕ Н И К О Й няма да Ви се върже!

30.01 2016 в 12:45

Мииии....ха да каже ЦаЦарОфф кви ги дирише при ПееФСки, ден през ден, ф "хотел" Берлин...
Да предава вторични суровини ли?....

30.01 2016 в 12:39

В какво точно се изразява безконтролността на прокуратурата, за която не спират да тръбят лицата, нарекли себе си дсб? Ако имат предвид задържането за 72 часа, са смешни… Действията на Кънев и трупата около него, барабар с командира, най-вероятно е насочено срещу прокуратурата само защото искат да я подчинят и да упражняват налудничавото си поведение, без да осъзнават, че допринасят допълнително за компрометирането на системата, което е златно време за престъпниците и крадците. Хората не ги интересува дали дадена колегия във ВСС ще е с 5 или 6 човека, интересува ги да им вървят нормално делата и да няма такива оправдателни присъди като на Бисеров. Дано никога повече такива циркаджии като дсб не влязат в Народното събрание. Това е срам за България…

30.01 2016 в 12:29

Некадърник и гьонсурат с изключително високо мнение за себе си - това е избора на ББ. Аз се чудя дали този нещастник би изкарал по-висок резултат от жената на Яне на теста в СГС.